avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - Reziliere contract prestari servicii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - Reziliere contract prestari servicii

Buna seara,
Am fost angajat la o firma pentru o perioada de timp, dupa care, incetand contractul de munca, am incheiat cu respectiva firma un contract de prestari servicii, eu in calitate de prestator - PFA.
In contract, la art. 14 lit. a este stipulat ca acesta "poate fi reziliat de catre oricare din parti, prin notificarea celeilalte parti, urmand ca aceasta sa isi produca efectele la 1 luna de la data notificarii". doar atat. La lit b se stipuleaza ca acesta poate fi realizat in caz de neexecutare a olbigatiilor de catre una din parti, etc.

Am primit o notificare prin care firma intelege sa rezilieze contractul de prestari servicii pe motivul de la litera a) (in notificare este precizat doar articolul din contract, fara a se indica expres punctul sau litera incidenta).

Din cate stiu eu rezilierea trebuie sa aiba la baza un motiv bine intemeiat si este aplicabila in caz de neexecutare a obligatiilor de catre una din parti. In situatia mea nu se pune problema unei rezilieri de comun acord si contractul nu cuprinde prevederi referitoare la denuntarea unilaterala.

In aceste conditii firma imi poate rezilia contractul fara a specifica un motiv intemeiat? Si in conditiile in care e reglementata rezolutiunea in Codul civil, ea intervenind in cazul nerespectarii obligatiilor contractuale, clauza de la art. 14 lit. a din contractul meu este legala si produce efecte?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 18:07, 26 August 2010
lit. a suna ca un preaviz dintr-un contract de munca, prin care dupa o luna de la notificare contractul e reziliat fara alte conditii.
lit. b putea fi folosita ca motiv de reziliere imediata pentru nerespectarea contractului, atunci ar fi fost nevoie de justificari din partea lor
Eu cred ca sunt acoperiti de contract si nu trebuie sa specifice nici un motiv pentru lit. a

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract prestari servicii - motiv olaru_dragos olaru_dragos Buna seara, Am fost angajat la o firma pentru o perioada de timp, dupa care, incetand contractul de munca, am incheiat cu respectiva firma un contract de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestĂri servicii bună ziua! am încheiat un contract prestări servicii pe o ... Raisa203 Raisa203 Bună ziua! Am încheiat un contract prestări servicii pe o durată de doi ani. Însă vreau să reziliez contractul. La încetare, sunt stipulate ... (vezi toată discuția)
Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)