avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz eliberare plan parcelar si efectuare cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz eliberare plan parcelar si efectuare cadastru

Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.
Dupa moartea mamei, am mostenit un teren in Com Ciorogarla, pt care nu am titlu de proprietate, ci doar de mostenitor. Prin urmare m-am apucat de cadastru. Am depus actele si banii necesari la Centrul regional de cadastru si mi s-a spus ca s-ar putea sa fie unele probleme deoarece sunt unii proprietari in parcela respectiva care nu sunt in regula cu cadastrul (de ex. o persoana are titlu de proprietate pe 2000 m2, dar cadastru facut pe 5000 m2 - vina vechii conduceri), dar sa speram ca se rezolva.
Din aprilie si pana acum nu au mai dat nici un semn. Am sunat in repetate randuri sa ma interesez ce se intampla, insa am fost dusa cu zaharelul de cadastrista din Ciorogarla, care dadea vina pe sefa ei, d-na Barbu Florica din Jilava, care de fapt se ocupa de dosar si e foarte aglomerata . Am fost mintita ca dosarul a fost depus de 5 ori si respins etc. Minciuni, deoarece am sunat si la Asociatia cadastrala a Jud. Ilfov din Bucuresti si mi s-a spus ca dosarul a fost depus o singura data, in august, si motivul pt care a fost respins a fost ca s-a mai cerut un act, printr-o nota de completare, care nu a mai fost adus niciodata. Am reusit sa fac rost si de nrul d-nei Barbu, al carei sot lucreaza, intamplator, la primaria din Ciorogarla, si care, din cate am auzit este mana in mana cu primarul - se ajuta unul pe altul sa mai faca rost de cate o fasie de pamant pe care dupa aceea il vand. Zvonuri bineinteles, nu am dovezi, insa ceea ce mi se intampla este foarte graitor in acest sens. Am luat legatura cu aceasta d-na Barbu, care m-a mintit la randul ei ca nu are dosarul, ca a fost depus pt a 5-a oara, ca nu stie de ce a fost respins, ca referatul si nota de completare sunt in dosarul depus si oricum dosarul e confindential si nu am acces la el etc. Cu toate acestea, cu o zi inainte, secretara dansei imi gasise dosarul si ma informase cand o pot gasi si pe d-na Barbu pt informatii suplimentare. Este posibil asa ceva? Sa nu am acces la propriul dosar? Sa nu pot sa mi-l retrag? A refuzat de asemenea sa imi dea adresa unde o pot gasi pt a ma deplasa personal si a-mi ridica dosarul sau a-i trimite o cerere in scris.
In paralel, am fost in repetate randuri la primarul Niculae Victor pentru a obtine schita semnata si stampilata a planului parcelar si a-mi putea realiza cu alta firma cadastrul, deoarece cei din Ciorogarla sunt manjiti toti. M-am lovit de acelasi refuz, motivat de faptul ca in parcela respectiva trebuie sa se refaca majoritatea cadastrelor, proprietarii au fost chemati in acest scop dar refuza sa vina, si, eventual, mi-a recomandat sa ma duc eu dupa ei sau sa am rabdare. I-am trimis si in scris o solicitare pt a-mi elibera planul parcelar in vederea efectuarii cadastrului, insa am primit o foaie cu planul nesemnata, nestampilata, care nu are nici o valoare, poate doar de hartie igienica.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Exista si alta solutie inafara de judecata?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 18 Noiembrie 2007
Contencios-Administrativ....si te-ar putea ajuta Avocatul Poporului, cu siguranta in resedinta de judet este biroul acestuia si el te poate ajuta foarte mutl tinand cont ca este o problema intre tine si o institutie publica B-)
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare plan parcelar emmatei emmatei salut Supun atentiei vostre urmatorul subiect In 2005 impreuna cu sora mea am cumparat un teren ( contract de v-c cadastru intabulare...). Acum ea doreste ... (vezi toată discuția)
Tarla invalida ContSters48919 ContSters48919 in urma succesiunii dupa bunica mea am dobandit (printre altele) dreptul asupra a 1/3 dintr-un teren de 10 ha, restul fiind al altor rude trecute pe ttitlul de ... (vezi toată discuția)
Se pot muta terenurile agricole ??? monoga monoga in urma cu vreo 6-7 ani am cumparat doua parcele teren invecinate,pt o parcela am facut si intabulare si intarusare. pentru cea de a 2-a parcela nu am facut ... (vezi toată discuția)