avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Rovinieta( rovigneta) in Romania
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Rovinieta( rovigneta) in Romania

Buna ziua tuturor, as vrea sa stiu daca aceasta taxa nenorocita pentru aceste drumuri nenorocite de la noi este, nu stiu cum sa spun, constitutionala, sau altceva din domeniul juridic, din moment ce, daca folosesti soselele nationale, platesti, daca folosesti bucatelele de autostrade, platesti, daca treci un pod, platesti, iar in pretul benzinei si motorinei sunt iarasi incluse taxe pentru drumuri. Nicaieri in Europa nu cred ca exista asa ceva. Este o mare magarie, din punctul meu de vedere si vad ca toata lumea o accepta, nimeni nu spune nimic, nimeni nu ataca in justitie aceste legi si ordonante abuzive care nu se aplica in nici o tara din Europa....... Astept parerile dumneavoastra si poate cineva va lua pozitie!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:22, 1 Septembrie 2010
florin1952 a scris:

Nicaieri in Europa nu cred ca exista asa ceva.

Peste tot in Europa exista asa ceva.

In majoritatea tarilor europene se plateste daca vrei sa circuli cu masina:

-Dintre tarile in care se plateste vigneta in Romania se plateste cel mai putin, cel mult jumatate fata de altele.
-La fel si pentru drumurile cu taxa(in speta autostrazi). Majoritatea tarilor europene percep asemenea taxe, iar cele care n-o fac au vignete.
-Si la pretul combustibilului la noi e foarte bine. Ne numaram printre tarile cu cele mai joase preturi la combustibil.

q.e.d.
Dumneata nu stii ce vorbesti. Daca mergi prin Ungaria si nu folosesti autostrada, nu platesti nimic, la fel si in Austria, la fel si in Italia, nu platesti cand treci pe un pod sau printr-un tunel, ca sunt atatea si multe alttele.....
Diferenta e ca la noi taxa nu se foloseste la ce ar trebui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea taxei reprezentand rovigneta dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua ..am rugamintea sa ma consiliati in gasirea raspunsului referitor la legalitatea acestei taxe numita ROVIGNETA..Din cate cunosc se platesc taxe ... (vezi toată discuția)
Avem taxa de drum inclusa in pretul combustibilului si in rovigneta 2011 ? Picgo Picgo In UE nu se plateste (ro)vigneta pentru toate drumurile PLUS taxa de autostrada.Taxa de drum este inclusa in pretul combustibilului.Iar vigneta se plateste ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta persoana fizica leorot leorot Ieri conduceam auto proprietate personala dinspre Slatina spre Bucuresti. Exact la intrarea pe autostrada astepta pasnic un echipaj al politiei rutiere. si ... (vezi toată discuția)