Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sunt casatorita de 1 an (al doilea sot). Avem un apartament comun, prin contract de vanzare cumparare - adica am cumparat de la el 50% din apartament. Intrebarea mea este daca sotul meu are un copil din prima casatorie cum se imparte apartamentul in cazul daca cu el se intampla ceva ...... (moare)? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 14:03, 31 August 2010
Partea de 50% care apartine sotului, se imparte in mod egal intre dvs. si copilul din prima casatorie.
50% va ramane in proprietate exclusiva, iar celalalt 50%, se imparte intre dv (1/4) si copil (3/4).
1/4 din jumatatea care ii revine sotului o mosteniti dumneavoastra. Restul de 3/4 din cei 50% ii revin copilului. Deci dumneavoastra aveti 1/2 din apartament conform contractului de vanzare -cumparare si inca 1/4 din partea care ii revine sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)
Avem nevoie de un sfat, urgent! blusky blusky buna ziua! avem nevoie de un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: eu si sotului meu vrem sa cumparam impreuna un apartament. Sotul meu are un copil, ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei lorina77 lorina77 Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare... Sotul meu are un copil din prima casatorie, eu nu.Am aplicat recent la programul prima casa-sotul meu ... (vezi toată discuția)