avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie construire pod fara acord proprietari
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie construire pod fara acord proprietari

Buna seara,
sunt proprietar intr-un bloc nou construit.
la semnarea contractelor de vanzare cumparare s-a specificat faptul ca podul nu este bun comun.
proprietarul podului, vrea sa modifice podul in spatiu de locuit, desi figureaza pod.
a primit deja autorizatia de construire din partea primariei.
vreau sa stiu cum pot sa intru in posesia unei copii a autorizatiei de construire si a documentatiei care a stat la baza eliberarii acesteia, in cazul in care primaria nu imi transmite aceasta documentatie, chiar daca s-a depus cerere scrisa in acest sens.
si as mai avea o intrebare. in cazul in care incep lucrarile, avand in vedere faptul ca proprietarul podului este in legalitate, doarece are AC, care ar fi procedura de a stopa macar temporar lucrarile pana la obtinerea documentatiei pentru a putea studia problema si a hotari daca se poate constitui un caz in instanta ?
multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:04, 1 Septembrie 2010
Solicitati documentele in baza legii 544/2001.
Daca incepe lucrarile, puteti solicita sistarea lucrarilor pe cale de ordonanta presedintiala, insa ar trebui sa aveti pe rol o actiune de anulare a autorizatiei de contruire.
Sunteti sigur ca are autorizatie si nu doar un certificat de urbanism?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie inceputa de doi viitori soti marin daniel marin daniel prietena mea (viitoarea sotie) are atribuit de la primarie conform legii nr 15/2003 un teren pe care vrem sa incepem sa construim impreuna o casa. constructia ... (vezi toată discuția)
Cadastru =intabulare balcon mironela mironela In anul 2007 am cumparat un apartament, la parter. Prin contractul de vanzare cumparare m-am angajat sa intabulez balconul.Vechilul proprietar in anul 2000 a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism? LILIANA MATEI LILIANA MATEI buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat ... (vezi toată discuția)