avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate ajuta cineva ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate ajuta cineva ?!

Titi si Costel frati au participt la o dezbatere a mostenirii de pe bunici cu mai multe rude, apare hotararea judecatoreasca, celor doi le revine o parcela de 2000 m.p. din care 1000 m.p. este intravilan..... Dupa un conflict verbal intre cei doi frati relatia se raceste si apare deistantarea ca frati dar dupa 49patru) ani Costel cheama in instanta pe Titi sa inparta cei 2000 m.p. si solicita ca cheltuelile de judecata sa le suporte Titi nu Costel...
Ce poate face Titi sa nu suporte el cheltuelile de judecata ca nu a solicitate acesta chemarea in judecata si mai mult Costel nu a solicitate pe cale maniabila lui titi impartirea acelei suprafete de teren pana la instanta... care este calea de aparare a Lui Titi in acest caz ?!.... si cum se poate inparti cei 2000 m.p de teren in conditiile in care doar 1000 m.p. sunt intravilan, suprafata ce este ocupte de culturi arabile de Titi de circa 3 ani ?!
Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 10:13, 1 Septembrie 2010
in cazul iesirii din indiviziune, cheltuielile de judecata se impart intre parti in functie de cota de mostenire a fiecaruia, chiar daca numai o parte, reclamanta, le avanseaza; se va dispune efectuarea unei expertize care va stabili loturile pe cat posibil si in functie de dorintele fiecaruia.
avocat Cristina Popescu
este inevitabila iesirea din indiviziune si pt a va returna taxa de timbru cei implicati sa incheie o tranzactie ce va fi consfintita de judecator.daca o incheie la primul termen i se va returna intreaga taxa.sigur avocatul partilor ii va indruma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune - raport expertiza pentru formarea loturilor Nicoleta Rozinbaum Nicoleta Rozinbaum Pe scurt- 3 mostenitori; unul dintre ei i-a chemat in instanta pe ceilalti 2 pentru iesirea din indiviziune; judecatorul a stabilit ca singurul bun care ... (vezi toată discuția)
Dilema-suficienta certificatului de mostenitor dandanaua dandanaua Valeria a avut 2 fii: Ion si Gheorghe.Ea a murit inainte de 1989. Dupa 1990, se elibereaza titlu de proprietate pt.cetateanul Valeria,cu mostenitori Ion si ... (vezi toată discuția)
Ajutor, sunt disperata! Anomiskaracuda Anomiskaracuda Cum se poate imparti un teren de 260 metri patrati plus casa in doua? Cadastristul ne-a facut schita de dezmembrare , dar primaria nu ne-a dat certificatul de ... (vezi toată discuția)