avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... AUTORIZATIE DE LA REGISTRUL COMERTULUI PENTRU ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

AUTORIZATIE DE LA REGISTRUL COMERTULUI PENTRU FUNCTIONARE MAGAZIN

Buna ziua, lamuriti-ma va rog si pe mine ce documente trebuie sa duc la Registrul Comertului Alexandria ca sa imi emita autorizatie de functionare pentru un magazin aflat in mediul rural.Acesta va functiona intr-o constructie de 24mp

Am activitatea de comert cu amanuntul al produselor alimentare in magazine nespecializate, trecuta in certificatul constatator (CUI-ul este emis pe comert cu amanuntul prin piete) si presupun ca trebuie sa imi elibereze un CUI nou pentru magazin....

Multumesc tuturor! :D

Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 17:01, 1 Septembrie 2010
Daca firma are, deja, in obiectul secundar de activitate codul CAEN corespunzator, la Registrul Comertului trebuie sa va prezentati cu un dosar care sa contina, in primul rand:
- copia contractului de inchiriere al spatiului in care deschideti magazinul (daca este inchiriat de la o persoana fizica, contractul trebuie vizat de catre ANAF);
- copia actului de proprietate asupra spatiului (daca contractul de inchirere e vizat de ANAF, aceasta copie, de obicei, nu se mai solicita);
- Hotararea AGA de infiintare a punctului de lucru;
- Declaratia pe propria raspundere privind activitati desfasurate in acel punct de lucru, pe baza careia vi se va elibera un Certificat Constatator.

Firma are un singur Certificat de Inregistrare, dar poate deschide oricate puncte de lucru, pentru care vi se vor elibera Certificate Constatatoare cu activitatile desfasurate in fiecare din locatiile respective.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic
Multumesc !

-daca am Intreprindere Individuala pe care vreau sa deschid magazinul, imi mai trebuie hotarare AGA?
- cladirea in care se va deschide magazinul este in constructie in momentul de fata. dupa ce este gata, fac contract de inchiriere neaparat? nu pot face un contract de comodat ? (fiindca terenul pe care se construieste magazinul apartine bunicii mele si am deja contract de comodat pentru sediul social al Intreprinderii individuale)
-la Registrul Comertului imi mai cere alte acte, precum schita cladirii in care voi deschide magazinul, sau altceva asemanator?


multumesc frumos inca odata !
Nu aveti nevoie de hotarare AGA la intreprindere individuala. Puteti face contract de comodat daca e o alta cladire cu alt numar fata de sediul social. La registrul comertului va cere actul prin care faceti dovada folosintei bunului - contractul de comodat si actul de proprietate asupra spatiului in copie conforma cu originalul. Nu aveti nevoie de schita cladirii numai eventual ulterior cand veti obtine autorizatia de functionare de la Primarie. BAFTA!
Atentie la destinatia spatiului in care veti desfasura activitatea comerciala!
Contractul de comodat pt sediul social al intreprinderii indiciduale este facut pe casa in curtea careia vreau sa construiesc cladirea in care va functiona magazinul.
magazinul va avea deschidere stradala, dar este in aceeasi curte cu casa

- imi mai trebuie un alt contract de comodat facut special pe cladirea ce o voi folosi ca spatiu comercial?
-imi trebuie actul de proprietate conf cu originalul, al spatiului pe care il voi construi, sau al casei, pe care il am deja?

nu mai inteleg nimic deja, iar la Primaria comunala nu prea au fost clari deloc.. #-o

multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Regim juridic pentru functionare punct de lucru viorelmirea viorelmirea societatea are un teren in propietate , iar in baza unui contract de comodat societatea a cedat pentru constructie terenul , asociatiilor , care au obtinut ... (vezi toată discuția)
Infiintare magazin alimentar Aleximo Aleximo buna seara, vreau sa deschid in Hunedoara un magazin alimentar si nu stiu cu ce sa incep...sediul va fi in chirie si as vrea sa stiu ce sa fac mai intai, unde ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu informatiile necesare si pasii de urmat pentru schimbarea sediului social al unui SRL.Momentan am contract de asistenta ... (vezi toată discuția)