avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Viciu de procedura sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Viciu de procedura sau nu?

Buna ziua,
In data de 19.08.2010 pe la ora 2 noaptea, am baut o bere cu un prieten si apoi am plecat acasa, fiind destul de aproape si mergand pe premiza ca nu este nimeni pe strada si ca o bere nu iese la etilotest. Se pare ca m-am inselat si a fost un filtru de politie si mi-a iesit 0,14. Am ramas fara permis 3 luni si pe buna dreptate. Gresala a fost in totalitate a mea si suport consecintele. Nu am de gand sa fac contestatie si nu am cerut nici macar reducerea suspendarii, dar am vazut o neregula pe procesul verbal si ma interesa mai mult pentru cultura mea generala (oricum nu mai am cand sa fac contestatia) si anume:
PV, seria xx nr xxx
Incheiat astazi: 18.08.2010, ora 03:50..................................
In data de 19.08.20101 la ora 3:45 a savarsit infractiunea
Deci din PV reiese ca a fost incheiat cu 1 zi inainte de producerea infractiunii. Dovada are data de 19.08.2010.
Repet, ca ma consider 100% vinovat si voi astepta cele 90 de zile pentru recuperarea permisului, dar este bine de stiut pentru viitor.
Va multumesc,
Ionut Paun

Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
paunionutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: caiuscorneliu , utilizator 02:14, 2 Septembrie 2010
Se poate considera si ca a fost o simpla eroare si sa nu fie admisa plangerea.
Tehnic este o eroare.
Atata timp cat dreptul de a contesta procesul verbal nu a fost incalcat, consider ca nu ati fi beneficiat de o pronuntare favorabila marjand pe aceasta eroare.
LIPSA datei, o eroare privind identificarea dvs, lipsa acestor date precum si lipsa temeiului de drept, a descrierii contraventiei, da, reprezinta vicii ce pot fi cu succes invocate in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Ca sa nu mai zic de faptul ca aia ce ai facut tu nici macar nu e infractiune,e contraventie :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal - etilotest ady88 ady88 buna tuturor! in luna aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie (fara motiv). mi-au cerut documentele, nu le-am avut la mine, mi-au dat 6 pct amenda. ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,14 in aerul expirat NetSlick NetSlick Buna ziua, Am si eu urmatoare problema si nelamurire. Am fost testat cu aparatul etilotest de 3 ori , la prima \\"gura de aer\\" a iesit valoare de 0,09 ... (vezi toată discuția)