avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda contraventionala

In cursul zilei de 29 august am primit de la primarie, o scrisoare din care a rezultat ca am fata de bugetul local o amenda de circulatie in valoare de 300 lei, si pe care primarie cere sa o platesc. Despre procesul verbal de unde rezulta amenda de 300 de lei nici nu stiam, nu am primit acasa, am fost si eu surprins. Inttrebarea pe care va adresez este cum sa procedez in continuare: sa atac actul emis de primarie sau procesul verbal de contraventie din care rezulta amenda. A-si putea invoca in fata instentelot expirarea termenului de 30 de zile pentru care proceselel cerbale de contraventie trebuie comunicate in caz contrar se prescriu! multumes anticipat.
Cel mai recent răspuns: simona lorenada ghimpau , utilizator 20:38, 3 Septembrie 2010
Pentru ce fapta savarsita in ce data este amenda?
Contestatia impotriva procesului verbal de contraventie trebuie facuta in termenul de 30 de zile de la data la care ati luat la cunostinta de existenta acestuia. Prescriptia este de 3 ani si incepe sa curga de la data actului respectiv. Puteti ataca in instanta proceul verbal de contraventie. Scrisoarea de la primarie de care vorbiti poate fi contestata in masura in care este un act administrativ care dispune ceva anume. Nu am inteles exact ce instiintare v-a sosit de la primarie. Luati legatura, totusi, cu un avocat. Va va sfatui in cel mai sigur mod
Solicitati copia procesului verbal de contraventie si atacati-l in instanta in termen de 15 zile de la data luarii la cunostinta . Urmeaza sa faceti in instanta dovada datei cind vi s-a comunicat si a caracterului neintemeiat sau nelegal sau ambele, ale acestuia.
Multumesc anticipat....cu o intrebare va mai deranjez, in cazul de fata nu se poate invoca art. 14 din OUG 2/2001 care prevede :Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca
procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in
termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii. Multumesc
Ba da, de aceea in practica am constatat ca Pol Rutiera de regula are grija sa trimita PV cam in 20-25 zile

Alte discuții în legătură

Comunicarea procesului verbal de contravenþie dupã o lunã de la întocmire are drept consecinþã anularea lui? leorot leorot Buna seara, Am primit o amenda pentru rovinieta, pe firma. Am demonstrat la judecatorie ca amenda mi s-a comunicat la peste o luna de la intocmirea ei si am ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda contraventionala Radu d. Radu d. Am primit astazi 30.08.2017, inmanat de un agent de politie, procesul verbal incheiat in data 24.06..2017 pentru o amenda contraventionala. Din cate am intelea ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie - prescriptie, plangere contraventionala johnym johnym buna ziua Am fost sanctionat contraventional acum 3 saptamani pt. depasirea vitezei legale in localitatea calarasi iar procesul verbal a ramas la politist ... (vezi toată discuția)