avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare la cerere

Va rog sa ma lamuriti daca mai este valabil art.95 alin.2 din 188/1999. (suspendare la cererea funct. public). In Legis apare in forma anterioara OUG 105/2009. Dar ANFP-ul spune ca nu mai exista deloc acest alineat deci nu se poate aplica.
Concret, o colega aflata in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani doreste sa ramana inca un an pentru cresterea copilului si sa suspende raportul de serviciu la cerere pentru 1 an. Cum credeti ca este posibil? Multumesc. Si daca este posibila suspendarea cum se poate prelungi raportul de serviciu al colegei care a ocupat acest post pe perioada determinata pentru inca un an. Este in interesul institutiei sa mai pastram colegul prezent deoarece este deja familiarizat cu postul.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:16, 2 Septembrie 2010
Cristinabv a scris:

Va rog sa ma lamuriti daca mai este valabil art.95 alin.2 din 188/1999. (suspendare la cererea funct. public). In Legis apare in forma anterioara OUG 105/2009. Dar ANFP-ul spune ca nu mai exista deloc acest alineat deci nu se poate aplica.

aia de la ANFP, is cel putin nebuni, daca pot afirma asa ceva.
ultima modificare a art. 95 alin. (2) din legea nr.188/1999, s-a facut prin legea nr. 140/2010., si arata asa :
"(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare functionari publici manu151 manu151 Buna ziua, intrebare --suspendarea la functionarii publici pentru motiv personal legitim mai este valabila ? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Suspendarea raporturilor de serviciu conform art. 95, alin. (2) din legea nr. 188/1999 marin53 marin53 Dupa ce raporturile de serviciu au fost suspendate de drept, urmare a unui concediu medical, se poate solicita, in continuare, suspendarea pentru un interes ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa instiintez itm ca mi-am suspendat raportul de serviciu? ionascu2011 ionascu2011 sunt functionar public si mi-am suspendat contractul de munca la cerere conform articolului 95 alin 2 Intrebarea este daca pe langa procedurile de ... (vezi toată discuția)