avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Minciuni si politia sta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Minciuni si politia sta

Buna ziua . Pe la sfarsitul lunii Iunie , a fost o furtuna afara .Mama se afla pe balcon , si la parter , stateau niste baieti , care vin in permanenta la noi la bloc , si fac galagie , injura , tureaza motorul , politia nefacandu-le nimic .Mama care era pe balcon , strangea florile , cand , ii vede pe baieti cum urla la ea . Ea nu stie ce se intampla , si intra in casa . Peste o luna , politia la usa . Ni s-a spus ca , cineva a aruncat o punga cu gheata ,si i-a spart parbrizul unuia dintre baieti . Am ramas muti . Ei au mintit ca au vazut-o pe mama , cand le-a aruncat punga cu gheata , si apoi a fugit in casa .
Politia ii crede pe baieti , desi mama e nevinovata . A fost o pura coincidenta , dar politia refuza sa creada , nu fac cercetari . Va dati seama , putea sa arunce oricine , stam intr-un bloc de 8 etaje , si posibilitatea e mare . Mai ales ca tinerii aceia ii deranjeaza pe toti . Eu sunt sigur ca politaii sunt pe mana cu tanarul acela , care minte , si acum trebuie sa ii dea mama 400 lei pe parbriz . Dar mama refuza sa ii dea banii , si cred ca se va ajunge in instanta . Problema ar fii ca , politaii fiind mana in mana cu ei , am putea pierde cazul si s-ar face o mare nedreptate .
Deviez un pic de la subiect ,legat cu tinerii aceia . Acei tineri , vin la un magazin , care s-a deshis acum 2 ani , zilnic , pana la 3-4 dimineata . Beau , injura , tipa , vorbesc tare , tureaza motorul la masini etc. , si nimeni nu le face nimic . Ba mai mult , politia era efectiv langa ei de multe ori si nimic . Nu le ziceau nimic , desi era 2 dimineata . Ma deranjeaza ca , politaii se iau de noi copii , pe strada , ne cer datele , nefacand nimic , si pe cei ce fac cu adevarat galagie ,ii lasa in pace.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 15:54, 2 Septembrie 2010
Buna ziua!
Puteti formula o plangere impotriva celor care considerati ca au un comportament abuziv la seful intitutiei careia le sunt subordonati.
Nu uitati ca legea 218/2002 prevede ca:
=
ART. 31
(1) În realizarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, poliţistul este învestit cu exerciţiul autorităţii publice şi are următoarele drepturi şi obligaţii principale:
a) să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală;
=
Deci au dreptul sa va legitimeze dar daca dumneavoastra considerati ca va legitimeaza abuziv puteti face o plangere.
Mai departe puteti sesiza daca nu s-au respectat prevederile art. 41 din aceeasi lege:
=
ART. 41
(1) În exercitarea atribuţiilor de serviciu poliţistul este obligat să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, pentru a-şi face cunoscută, în prealabil, calitatea, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a poliţistului ar fi periclitată.
(2) Înainte de intrarea în acţiune sau efectuarea intervenţiei ce nu suferă amânare poliţistul este obligat să se prezinte verbal, iar după încheierea oricărei acţiuni sau intervenţii, să se legitimeze şi să îşi declare funcţia şi unitatea de poliţie din care face parte.
=
Ganditi-va daca aveti dreptate sau nu si apoi faceti o plangere pentru abuz in serviciu. In caz contrar riscati sa fiti acuzati de denunt calomnios.
O zi placuta!
Pe respectivii filmati-i cand participa la activitatile care le-ati descris si apoi aveti si dvs. ceva la mana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie ratbv fara bilet alex345 alex345 Buna ziua As dori daca se poate sa-mi analizati putin situatia in care am fost pus . Am urcat in autobuz neavand bilet de calatorie deoarece in statia ... (vezi toată discuția)
Amenda deranjarea linistii publice annitha annitha ce se poate face daca ai primit o amenda pt deranjarea linistii publice,fara sa fi comis aceasta fapta,printr-un proces verbal trimis prin posta,proces ... (vezi toată discuția)
Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)