avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibil caz de competenta DNA?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibil caz de competenta DNA?

Buna ziua
S-a infiintat o societate comerciala tip srl - microintreprindere pe baza unei Procure semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele. Prin procura respectiva a fost imputernicita o persoana care sa se ocupe cu demersurile infiintarii firmei. Pe parcursul unei perioade mai mari de trei ani (detin calitatea de asociat si administrator cu puteri egale in firma numita printr-o declaratie specimen de semnatura depusa la ORC) eu nu am semnat nici un document in firma respectiva atat contabil, financiar cat si pe cele declaratie pe proprie raspundere- documentele au fost semnate si in numele meu numai de cea de 2a persoana care detine functia de asociat si administrator cu puteri egale in societate. Acesta din urma a depus la AFP si ORC documentele contabil-financiare anuale in care declara atat la profit, venit valoare zero cu toate ca in acea perioada facea tranzactii bancare pe contul firmei pentru prestari servicii catre terti, incasa bani si participa la licitatii in numele societatii in vederea de achizitii bunuri imobile.
Este frauda, evaziune fiscala?
Este de competenta DNA-ului?
Care este procedura?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 14:17, 7 Septembrie 2010
care este cuantumul prejudiciului?
S-au facut tranzactii cu sume mari de ordinul sutelor de milioane
daca prejudiciul nu depaseste 1 000 000 euro nu e de competenta DNA.
Nu trebuie sa va adresati numai DNA-ului, ci Parchetului competent, ori Serviciului de Investigare a Fraudelor., dar trebuie sa veniti cu dovezi si probe.
Succes!
Pentru documentele realizate in fals am formulat plangere penala. S-a dispus urmarirea penala , s-au realizat expertize din care a rezultat cu certitudine autorul falsurilor.
In cadrul cercetarii am depus si extrasele de cont pe firma respectiva si am facut precizari in ceea ce priveste situatia financiar contabila prezentata in mesajele postate mai sus.
Parchetul trebuia sa se sesizeze de savarsirea infractiunii de frauda sau evaziune fiscala?

Alte discuții în legătură

Declaratie mincinoasa Nina1 Nina1 Buna seara, Cum procedez in cazul unei marturii mincinoase? Am formulat plangere penala impotriva unei persoane pentru fals si uz de fals sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Deschidere actiune pretentii zahsor zahsor Cum trebuie procedat pentru a deschide actiune in pretentii peroana fizica ? Este nevoie de un formular special ? Este vorba despre o persoana care mi-a ... (vezi toată discuția)
infractiune de fals, raspunderea juridica Nina1 Nina1 A fost intocmita si autentificata la notar o Procura semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele prin care s-a imputernicit o terta persoana ce s-a ... (vezi toată discuția)