avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la viata privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la viata privata

buna seara.
am si eu (inca) o nelamurire.
cf. legii 61/91, art. 2, al. 25, inteleg ca este interzis consumul de bauturi alcoolice in locurile (drumurile publice). ma bucur!

in schimb, sa inteleg ca sunt obligata sa accept ca niste indivizi sa stea (cat au ei chef) in fata geamului meu si sa fumeze, ca doar e curat, e iarba taiata frumos, e umbra si, culmea, e drum public?
si sunt obligata sa le vad figurile impertinente uitandu-se cu insistenta in curtea mea, sau ascultand ce se vorbeste?
si sunt obligata sa port hainele (initial puse la uscat in curte) imbibate cu deosebit de proaspatul/sanatosul/curatul... aer/fum expirat de ei?
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 21:43, 7 Septembrie 2010
Eu cred ca da pentru ca nu aveti ce sa faceti.
Poate ca cineva va va spune: sunati politia.
Eu va spun sa nu faceti aceasta gresala.
:thumbup: ooo, ce incurajator! cate optiuni!
sa inteleg ca sunteti politist? ;)
Nu sunt politist , dar traiesc in Romania si stiu ce si cum.

Daca ati sunta politia veti avea ocazia sa-mi spuneti ca am dreptate.
Astfel:
1. Vor veni si vor constata ca cele sesizate de dvs. sunt adevarate, ii vor prinde pe contravenineti la locul faptei, ii vor amenda si vor spune: Nu am ce sa va facem, ati fost reclamati de doamna Olga. In acest caz peste cateva zile va puteti trezi cu vreun geam spart, o roata la masina intepata etc.
2. Vor veni, dupa cam 1-3 ore si vor consata ca baietii sunt dusi la culcare, cele sesizate de dvs. nu sunt conform cu realitatea si veti primi peste vreo cateva saptamani, prin posta, un PV de contraventie, tot in baza acelei legii 61/91, pe care vad ca o cunoasteti. (am un astfel de PV lasat ca amintire de o persoana draga mie, care a sunat la politie. Au avut cale lunga de strabatut, din spatele blocului, si au ajuns la locul faptei dupa o ora, cand nu s-a confirmat sesizarea).

Daca am fi trait in alte tari... de soare pline, totul a fi ok. Pustii ar fi legitimati, politistii ar fi plecat la un nou caz, iar peste cateva zile, ar fi primit ei scrisoarea prin posta.

P.S. Sunati la 112. Astept mesaj in privat sa vad daca este si o a treia varianta!
Multumesc, stiu cum reactioneaza (deocamdata) politia. I-am sesizat in urma cu cativa ani, si raspunsul lor a fost asemanator cu al domniei voastre. Imi dadeau exemplul unui domn care facuse si el o sesizare, si-mi descriau cat de mutilat fizic si psihic a ajuns bietul om, in timp ce gasca respectiva era bine-mersi. Din care exemplu rezulta ca politia (cunoscand autorii si datele faptei) ori nu poate, ori nu stie, ori nu vrea sa faca ceea ce este platita (din impozitele noastre) sa faca.
Iar daca cetatenii se resemneaza/accepta, oftand, situatia... vom ajunge o tara cu doua categorii de oameni: infractori si LASI.

Imi pare rau sa va dezamagesc, domnule Darie Tudor, dar nu am de gand sa plec in "alte tari... de soare pline". E superb soarele din fereastra mea ;) (mai ales intr-o "dimineata in culori, cu parfum de tei si flori, si cu soare in freastra" - mihai constantinescu) :dance3:
Este o zicala: prostia nu are tara, fiecare o poarta dupa el, pe unde merge.
Cred ca la fel este si cu lasitatea.
aveti dreptate. insa solutii legale nu prea sunt ca sa le blocati accesul.

Alte discuții în legătură

La ce anume ''foloseste'' politia?! gaby1976 gaby1976 Buna seara! Hristos a inviat! Vreau sa va povestesc ce am patit cu un politist de la sectia 4 din Galati, politist pe care nu stiu cum il cheama deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Deranjarea vecinilor cu lautarii toata noaptea aisa-s aisa-s am un vecin care facand niste bani din constructii, cand i se pune pata pune muzica f tare intr-un foisor dupa batatura lui, pe seara ca sa ne deranjeze si mai ... (vezi toată discuția)
Politia sau protectia mediului? Bolo77 Bolo77 Am niste vecini nesimtiti care mananca seminte, fumeaza si isi fac intretinerea masinilor in fata blocului, aproape de geamul meu(locuiesc la parte). Care ... (vezi toată discuția)