avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avertisment scris pentru absenta nemotivata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avertisment scris pentru absenta nemotivata

In cazul in care pentru o abatere disciplinara este dat avertisment scris pentru plecarea de la locul de munca fara aprobarea sefului si se decide si pontarea angajatului de la 8 ore la 7 ore este corect sa se dea decizia cu avertisment scris cu pontarea angajatului cu o ora mai putin fiind o absenta nemotivata?sau sunt 2 sanctiuni?Aceasta decizie cu avertisment scris trebuie inregistrata la ITM?
va multumesc anticipat pentru ajutor
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
roda67, utilizator
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 10:13, 8 Septembrie 2010
Numai avertismentul este sanctiune disciplinara.
Pontarea ca nemotivat este doar reflectarea realitatii (aceea ca angajatul a lipsit).
Pentru sanctiune este nevoie de decizie, pentru pontarea corecta, nu.
in acest caz, daca a fost facuta cercetare disciplinara si se da avertisment scris, nu mai este necesar sa fie precizat si faptul ca a lipsit nemotivat si va fi pontat ca atare-doar se ponteaza corespunzator.
Multumesc inca o data!
Faptul ca a lipsit motivat trebuie precizat (e motivul ce sta la baza sanctiunii).
Doar partea cu pontarea nu mai trebuie precizata.
in acest caz sanctiunea nu este avertismentul scris?trebuie sa fie o alta sanctiune disciplinara?
Sanctionea e ok, zic eu.
Trebuie sa scrieti in decizia de sanctionare care este sanctiunea, si pentru ce fapta (absenta nemotivata). Nu este necesar sa scrieti ca angajatul respectiv va fi pontata nemotivat (asta n-are legatura cu decizia de sanctionare disciplinara).

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara Srb Srb In regulamentul intern al firmei unde lucrez avem stipulat: Se considera abatere disciplinara urmatorul caz: angajatul a intarziat/plecat mai devreme fara sa ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca florin96 florin96 Perioada absentata de la serviciu a fost 01-06 ianuarie (01, 02, 03, 04 sarbatori). Pentru cele doua zile de lucru succesive nemotivate se poate desface legal ... (vezi toată discuția)