avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ajutor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ajutor

buna ziua,o intrebare dak se poate...acum 2 ani am facut un credit la o banca cooperativa,rata nefiind mare mi-am permis sa o platesc pt k aveam loc de munca,de 1 an de zile ma dat in neplata,rata ramanand neplatita..eu stau la tara cu sotul meu in casa bunicilor din partea mamei lui..efectiv nu am nimik pe numele meu doar un calc ce la-am cumparat acum 5 ani de zile si alocatia de 2 milioane..pana nu ma angajez ce poate sa imi faca???????????
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:44, 8 Septembrie 2010
cde fel de alocatie este aceea de 2 milioane?
@eremia 12, cumva nu puteti da clic pe otiunea "raspunde" din partea dreapta a fiecarui mesaj postat?Observ ca puteti da clik pe otiunea "publica"...si nu numai, luand in considerare nr. de topicuri deschise in continuarea acestei discutii!

Distractiv, nu? O sa va sterg topicurile care continua aceasta discutie.

Citez dintr-un topic, ce continua discutia anterioara si care, va fi sters:
"de crestere a copilului,copilu are 9 luni".
Indemnizatia de crestere copil poate fi executata silit, adica vi se poate pune poprire pe ea, in cuantum de 1/3.
@eremia12
Banuiesc faptul ca ati descoperit optiunea "raspunde".:)

Deci,
Conform disp. art.409 (7) C.proc.civ., alocatia de stat ( in cuantum de 200 ron, ce va fi primita pana cand copilul va implini varsta de 2 ani), nu poate fi urmarita pentru nici un fel de datorii.

Art.410 C.proc. civ. precizeaza in acest sens ca:"Este nula orice urmarire sau cesiune facuta cu incalcarea dispozitiilor prezentei sectiuni".-in speta disp. art. citat anterior.

O zi buna.
@ eremia12: m-am inselat in raspunsul anterior, indemnizatia de crestere copil nu va poate fi poprita.

@ cermak gruianu: aveti dreptate! (nu fusei atent :"> )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe indemnizatie crestere copil NeculaicaVictorita NeculaicaVictorita Buna ziua! Am o rata la banca si am intarziat cu plata ei; Se poate pune porire pe contul din banca in care imi sunt virati banii luna de luna pentru ... (vezi toată discuția)
Daca sunt in concediu pt cresterea copilului si am girat pt cineva care nu a mai platit, mi se pot lua bani din indemnizatie? roxanaelena roxanaelena Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Am girat pentru cineva la un CAR, iar acum persoana respectiva nu a mai platit. Au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Intrebare C.Geta C.Geta buna ziua.am si eu nevoie de o nelamurire.in urma cu un an am facut un contract de imprumut la brd,contract de nevoi personale.de anul acesta din martie,de ... (vezi toată discuția)