avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MAI MULTE INTREBARI DESPRE SUCCESIUNI.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MAI MULTE INTREBARI DESPRE SUCCESIUNI.

Buna ziua .

Povestea este in felul urmator:

Bunica si bunicul detin o casa .Mama si tatal detin un apartament.
Bunicul moare in 1994.Nu se dezbate succesiunea. Tatal moare in 1995.
In 1999 se dezbate succesiunea la notar, in urma caruia mama primeste 1/3 , fata cea mare(majora) 1/3, iar fata cea mica(minora) 1/3.
In 2000 , mama vinde apartamentul cu acordul scris al fetei majore, fara sa o despagubeasca in vreun fel.
In 2010, mama ia din casa bunicii titlu de proprietate al casei, certificatele de nastere ale bunicilor, certificatul de casatorie si certificatul de deces.

Intrebari
1). Fata minora la vremea vanzarii apartamentului poate solicita in instanta partea ei de la mama?
2). Daca mama a trait in concubinaj cu un barbat 13 ani, mai are drept de mostenire la casa bunicii ?
3).Mama poate face succesiune dupa bunicul fara sa mai fie chemate cele doua fete, cu actele pe care le-a luat din casa?
4). Daca una din fete decide sa construiasca pe proprietatea bunicii, are drept de proprietate dupa succesiune la ce a construit?
5). Daca bunica moare , la deschiderea succesiunii cine are drept de mostenire si cu ce cote?

Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu interes raspunsuri de la dvs.

Cel mai recent răspuns: krystoff10@yahoo.com , utilizator 23:44, 25 Septembrie 2010
P.S. Bunicii erau din partea tatalui.
1. da, poate
2. nu, nu e mostenitoarea bunicii
3. nu, nu poate la notar dezbate succesiunea, ci numai printr-o actiune de chemare in judecata
4. printr-o actiune in instanta, depinde daca e cu acordul proprietarilor sau nu....
5. fetele tatalui in cote egale
avocat Cristina Popescu
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Cristina Popescu, Avocat
succesiunea de pe urma bunicului dvs s-a dezbatut?
Nu Succesiunea dupa bunic nu s-a dezbatut.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Bunicul, decedat in 1983, lasa mostenire 2000 mp casa si curte ... mayami mayami Bunicul, decedat in 1983, lasa mostenire 2000 mp casa si curte si 10000 mp faneata, intr-o zona necooperativizata, in jud. Dambovita. Se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)