avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sporuri se pot obtine in administratia publica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sporuri se pot obtine in administratia publica locala...?

Tinand cont ca legea permite acordarea unui spor de pana la 30% din salarul unui angajat din administratia publica locala( cazul meu)...ce demersuri trebuie facute ptr a obtine macar o parte din acesta , fara a avea apoi probleme cu Camera de Conturi a Romaniei..? ( Cine mi-l poate acorda si care-i procedura juridica? )
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:52, 15 Septembrie 2010
Acel 30% nu-i un spor aparte, ci suma tuturor sporurilor care se pot acorda pe cap de angajat, fata de salariul de baza. Ce poate intra in acest 30%? Pai, singura varianta care imi vine in minte este acel spor de conditii vatamatoare, de 15% (sporul de vechime, si, pentru norocosi, dispozitivul, conducerea, confidentialitatea, sunt deja incluse in salariul de baza), eventual si sporul de audit (25%) sau sporul de CFI (tot 25%)...
Pe langa cele generale expuse mai jos, mai sunt si alte sporuri prevazute in anexe, cautati anexa din lege unde se regaseste domeniul de activitate si functia dvs.

www.avocatnet.ro/content/art...

Pentru acordarea unor sporuri trebuiau expertizari si verificari de la ITM, DSP, regulament de acordare,aprobarea ordonatorului principal de credite,etc.

Dar nu stiu cate sanse exista ca in urmatoarea capodopera de exterminare de lege de salarizare pentru anul viitor sa avem vreun alt spor decat cel de vechime (inclus deja in baza...#-o), nu prea cadreaza cu genocidul din administratia publica pe care ei o numesc reforma...:( #-o ....X-(

Lege cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

Art. 18. - Personalul care, potrivit programului normal de lucru, îşi desfăşoară activitatea în timpul nopţii, între orele 22,00 şi 6,00, beneficiază pentru orele lucrate în acest interval de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
Art. 19. - (1) Orele prestate peste durata normală a timpului de lucru de către personalul încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere se compensează cu timp liber corespunzător.
(2) În cazul în care munca prestată peste durata normală a timpului de lucru nu a putut fi compensată cu timp liber corespunzător, conform alin. (1), aceasta se plăteşte în luna următoare, cu un spor de 75% aplicat la salariul de bază.
(3) Munca prestată peste durata normală a timpului de lucru şi sporul prevăzute la alin. (2) se pot plăti numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de şeful ierarhic, fără a se depăşi 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor, potrivit legii.
(4) La locurile de muncă la care durata normală a timpului de lucru a fost redusă, potrivit legii, sub 8 ore pe zi, depăşirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzător.
(5) Prevederile alin. (1) nu se aplică persoanelor salarizate prin plata cu ora sau prin cumulul de funcţii în aceeaşi unitate, la funcţia cumulată.
Art. 20. - Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se plăteşte cu un spor de 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite. Munca astfel prestată şi plătită nu se compensează şi cu timp liber corespunzător.
Art. 21. - Pentru activitatea desfăşurată de nevăzătorii cu handicap accentuat, în cadrul programului normal de lucru, se acordă un spor de 15% din salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de noaptesi turele de sambata si duminica burlacuirina burlacuirina Sotul lucreaza ca portar in cadrul serviciilor stundetesti Gheorghe Asachi.Are 4 luni de cand nu beneficiaza de sporul de 25% pt tura de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare dana radu dana radu Inainte de 1.01.2010 sarbatorile legale,simbetele si duminicile,lucrate ne erau platite cu un spor de 100% si ni-se acorda un liber in timpul ... (vezi toată discuția)