avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intarusare(parcelare) gresita.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intarusare(parcelare) gresita.

Buna ziua, am nevoie de sfatul dumneavoastra.
In aprilie 2007 am cumparat un lot de pamant de 459 mp. In luna august 2008 am intrat in posesia autorizatiei de constructie. toate bune si frumoase pana aici, eram foarte fericita. Am chemat un cadastrist care a venit a intocmit procesul verbal de intarusare (parcelare) , l-am semnat, am platit onorariul doamnei ....si in septembrie m-am apucat de treaba. Am terminat casa, am facut gardul, instalatii, etc. Intre timp vecinul meu din dreapta a venit cu un cadastrist sa parceleze si el si a constatat ca am intrat peste el cu 1.50 m, lasandu-i celuilalt proprietar din stanga 1.50 m. va dati seama in ce situatie ma aflu. Am facut receptia lucrarii, am inscris imobilul la taxe si impozite, am platit , sunt la zi cu toate taxele si impozitele. Acum vecinul peste care am intrat 1.50 nu vrea sa-l despagubesc (CHIAR DACA NU ESTE VINA MEA SI NU AR TREBUI SA PLATESC EU) , el vrea terenul. Tin sa mentionez ca pe aceea parcela de 1.50m pe o lungime de 32 m eu am gardul din beton armat cu fundatie de 80 cm, cu fier forjat cu instalatie electrica in zid, lampi etc inclusiv fosa si toate instalatile de scurgere de la bai bucatarie, etc. In aceste conditii ma poate obliga legea sa demolez gardul si toate celelalte tinand cont ca sunt un constructor de buna credinta???
Daca voi demola gardul si il voi repozitiona ...fosa va ramane in curtea vecinului, tuburile de scurgere la fel, balconul de la etaj va fi chiar pe gard, iar pe laterala am intrarea in living si daca se muta gardul voi avea de la gard la tersa 0.50 cm.
Sfatuiti-ma va rog ce sa fac. Daca ajung in instanta voi pierde???? Nu va tine cont niemni de toti banii pe care i-am bagat in accea constructie???? Chiar nu se poate da o sentinta ca vecinul meu sa accepte contravaloarea celor 30 mp in bani????? CADASTRISTA CHIAR NU TREBUIE TRASA LA RASPUNDERE PENTRU TOT CE A FACUT????? Eu inteleg ca nici vecinul meu nu are nici o vina, dar nici eu........ eu m-am incadrat in coordonatele mele nu am vrut nici 1 cm in plus de la nimeni ca drept dovada ca am lasta vecinului in stanga cei 1.50 m., Daca era cu intentie ii luam si pe aceia. Va rog cu disperare sfatuiti-ma si spuneti-mi daca am vreo sansa in instanta. Este pacat de munca , efort si banii pe care i-am investit. Vecinul are o suprafata mai mare decat a mea inclusiv deschiderea , plus ca nu pozitioneaza casa pe accea parte.......dar nu vrea
Va multumesc din suflet tuturor celor care ma pot ajuta.

Aplonia
Cel mai recent răspuns: apolonia , utilizator 10:30, 17 Septembrie 2010
Caz concret: 2,4 ha pamant se impart in mod egal la 4 frati. Unul dintre frati masoara toate cele 4 suprafete si constata ca el are mai putin cu 10 ari, iar fratele de la margine are cu 10 ari mai mult. Pagubitul, pana aduce Comisia de evaluare, se face primavara. La masuratori suprafetele ies egale. Minune? Nu! Cel cu suprafata mai mare, in toamna, a arat numai 60 ari, surplusul de 10 ari a fost lasat la vecinului pozitionat la marginea celor 2,4 ha. Hatul cu dinamica! Dute-vino. Verificati in acest sens.
Va multumesc pentru sfat, dar au venit sa masoare si cadastrista dar de data aceasta cu GPS pentru ca la parcelare mi-a masurat cu ruleta ...si a admis ca a gresit, a venita cu GPS-ul si fostul proprietar care mai are inca loturi nevandute si acelasi lucru......pana la mine loturile sunt ok...de la mine incepe tragedia. Intrebarea mea este daca pot castiga in instanta ....daca poate legea sa decida sa-l despagubesc pe vecinul meu.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme hotar Nik-Nik Nik-Nik Vecinu a facut intabularea in 2007 cu sistemul GPS si a intrat in unele locuri pe mine cu 10-30 cm in unele locuri adica trecand chiar si de gardul meu vechi ... (vezi toată discuția)
Cadastru Ciprii Ciprii am titlu de proprietate pentru un teren provenit din mostenire si in urma cu un an aveam sperante ca voi face cadastru si tot ce este necesar pentru a incepe ... (vezi toată discuția)
Situatie teren dobandit in anii 1980 prin incrisuri si cabana in zona montana intravilan adicxu adicxu Buna seara.Tatal meu a cumparat in anii 1980 un teren cu o cabana momarlaneasca construita pe suprafata aceea si atunci au facut hartie de mana .Suprafata ... (vezi toată discuția)