avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile mamei adoptive - ca salariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile mamei adoptive - ca salariat

Buna seara, am o salariata care doreste sa inceapa procedura de adoptie. Ca si angajator, care sunt obligatiile mele, care sunt drepturile ei? de ex.: concediu pre si post natal? 2 ani de CIC? 1 salariu mediu pe unitate? care este legea care reglementeaza situatia ei? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 20:53, 16 Septembrie 2010
dupa ce va obtine hotararea definitiva judecatoreasca de adoptie dvs ca angajator va puteti pune asemenea probleme.
Copilul adoptat este asimilat, conform legislatiei noastre cu copilul
natural.
concediu pre si post natal? 2 ani de CIC?
- se adopta un copil
nascut, cum ati putea plati concediu prenatal?
in cazul dv. sint doua aspecte: adoptia cu drepturi depline si cea cu drepturi restrinse. in cazul adoptiei cu drepturi depline, copilul adoptat are aceleasi drepturi ca si copilul neascut in timpul casatoriei. despre CIC se aplica legislatia in materie in vigoare. fiind un copil adoptat, inseamna ca el exista, mama naturala a beneficiat de concediu pre si post natal, dv ca si angajator nu aveti nici o reglementare legala sa mai acordati un asemenea drept. de acest tip de concediu, de beneficiile pecuniare corelative, a beneficiat mama naturala. acelasi lucru se intimpla si in cazul copilului infiat cu drepturi restrinse...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si cel de crestere al copilului andher andher Buna ziua!As dori sa va rog sa-mi dati cateva lamuriri in privinta concediului prenatal si al celui de crestere al copilului in cazul celui de-al doilea ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal nou nascut adoptat DaniDana DaniDana Un nou nascut declarat de tatal sau natural ( dintr-o relatie extraconjugala ) este acceptat in familia tatalui ( de sotia acestuia ), cum se poate acorda si ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil prontonela prontonela sunt angajata pe perioada nedeterminata incepand cu 2007, in perioada 2008-2010 am fost in CCC cu primul copilas, in decembrie 2010 m-am reintors la serviciu ... (vezi toată discuția)