avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... act aditional oug 50/2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

act aditional oug 50/2010

Va rog din suflet sa ma ajutati, am fost toata saptamana plecat din oras si abia astazi am ajuns la banca sa iau actul aditional.Problema mea este urmatoarea:
Am un credit imobiliar in eur garantat cu ipoteca.Banca si-a stabilit in actul aditional ca marja fixa valoarea de 8,36 la care se adauga euribor.In contractul meu de credit semnat in anul 2005 nu este stipulata nici un fel de marja a banci, ci doar dobanda de 9,5% care este variabila.Ce as putea face in acest caz, deoarece mi se pare ca marja fixa impusa de banca este foarte mare.Va multumesc ptr.
raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Mara Ionescu , Consilier juridic 00:15, 17 Septembrie 2010
incercati o negociere sau refuzati semnarea actului aditional (in cazul in care acest lucru are vreun efect si nu aveti cumva stipulat in contract ca banca poate considera tacerea drept acord)
euribor este 1,139 (la 6 luni) + marja = dobanda avuta de dvs. astazi. Asa se calculeaza.Nu va creste dobanda, dar ramane variabila, in functie de euribor care... cam e in crestere . Cresterea va fi probabil de ordinul 0,ceva.

Modul de calcul este cel acceptat de ANPC, oricum, deci cautati alte motive daca vreti sa refuzati actul. BCR-ul inglobeaza comisionul de risc in cel de administrare.Asta se poate contesta.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
Mara Ionescu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)
Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)