avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces cu asociatia de proprietari - balcon construit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces cu asociatia de proprietari - balcon construit fara autorizatie

Sunt in proces cu asociatia de bloc ptr ca am facut o prostie. Am executat fara autorizatie un balcon si am fost data in judecata .In timpul procesului am depus actele pentru autorizatie si de 11 luni o am .Am prezentat o la instanta dar procesul nu sa incheiat din cauza termenelor lungi.Mentionez ca balconul se afla pe domeniul statului si am fost obligat de catre primarie sa trec prin desbaterea publica a consiliului local cerere mea de autorizare a constructiei,avand avizul favorabil. Asociatia de locatari face presiuni la primarie ca sa anuleze autorizatia deoarece a fast obtinuta in timpul procesului .Ce sa fac?
Sa va angajati un avocat.Avand in vedere ca aveti autorizatia stati linistita.
in cazul dvs. durata mare a litigiului v-a ajutat in sensul ca ati avut timp sa intrati in legalitate.
Nu ati lamurit prea bine pentru ce va judecati? Sa inteleg ca , dupa ce ati obtinut autorizatia de constructie, asociatia v-a actionat in judecata pentru ce ? sa daramati balconul, pe motiv ca obstructioneaza intreaga constructie, etc? Intruczat, daca lucrurile stau in acest fel, avand avocat acesta ar fi ridicat niscai exceptii si procesul s-ar fi terminat mai repede in favoarea dvs.
Sau va judecati cu Primaria, care v-a amendat pentru lipsa autorizatiei, la plangerea unuia dintre vecini si acum va judecati pentru aceasta problema?
Asociatia de locatari poate sa faca presiuni la primarie ca sa anuleze autorizatia chiar si cu tunurile de la Plevna.

In art. 28, alin (2) din L. nr. 50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii se prevede ca decizia mentinerii sau a desfiintarii constructiilor realizate fara autorizatie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia se va lua de catre autoritatea administratiei publice competente, pe baza planurilor urbanistice si a regulamentelor aferente, avizate si aprobate in conditiile legii, sau, dupa caz, de instanta.

Asa cum vi s-a mai spus, stati linistit.

Eu, de regula, nu recomand angajarea unui avocat pentru ca, asa cum spunea Cristian Tudor Popescu, decat sa iti ei un avocat, mai bine cumperi un judecator.
In aecasta speta as contacta un avocat si i-as spune: Nene, nu am timp sa stau prin salile tribunalului. Litigiu este foarte usor. Iti dau maximul posibil, sa-l invat minte pe dl. preseinte ca asociatia nu este mosia lui, cu conditia sa imi castigi procesul cat mai repede.

Foarte rau a facut primaria ca va dat autorizatia.
Si noi am avut un proces asemanator cu un locatar care la fel isi construise balcon fara autoriztie la parter....si el obtinuse autorizatie dupa ce deja asociatia deschisese proces.....oricum daca primaria nu va anula acea autorizatie o va cere asociatia in instanta si o va si obtine. Procesul nostru s-a terminat de mult, dar a durat apx 3 ani.....respectivul au fost pus in situatia de a i se demola constructia si bineinteles de a plati cheltuiala e judecata...cum de altfel era si normal


ps...o mica precizare....titlul topicului e cam deplasat zic eu...in ac sit nu locatarii sunt bolnaviB-).....bonavi sunt cei care construiesc fara autorizatii...blocul nu este mosia dvs....pe mosia dvs faceti ce vreti...la bloc ca sa-ti construiesti ceva tb sa ceri in primul rand acordul proprietarilor iar apoi sa ceri autorizatii:P
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
laur81, utilizator
Da, bun eu nu am facut pe mosia mea balconul dar ca si mine mai sunt 5 vecini care au costruit balcoane fara autorizatie uni inainte de mine alti dupa ce am fost trimis eu in judecata .Oare dovezile pe care le am inaintat instantei poze si inscrisuri de la Inspectoratul de stat in constructi prin care ii oblig sa intrea si ei in legalitate unde duc: la tratament preferential( discriminatoriu) sau nu? Pe ei tr sa i dau eu in judecata?

Alte discuții în legătură

Cum pot demola balcoanele ilegale ale vecinilor ? DeduMar DeduMar Buna ziua! Blocul în care locuiesc, face unghi de 90* cu blocul alăturat iar în spatele blocurilor vecinii de la parter și-au închis de mai mulți ani ... (vezi toată discuția)
Inchidere neautorizata a balconului, ce poate face asociatia de locatari? madanic32 madanic32 Buna ziua Locuiesc intr-un complex de locuinte nou. In contractul de vanzare cumparare al apartamentului scria clar ca nu se pot face modificari la fatada ... (vezi toată discuția)