avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie urmas

Am doi copii gemeni care au o pensie de urmas in urma decesului mamei lor.La implinire vartei de 18 ani vor fi la sfasitul clasei a XI vor mai beneficia de aceasta pensie pana la sfarsitul liceului?Vor primi aceasta pensie daca urmeaza studii superioare la stat cat si la privat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:47, 19 Septembrie 2010
Da ,vor primi pensia de urmas atata timp cat frecventeaza cursurile ,dar numai in invatamantul de stat.
Copiii au dreptul la pensie de urmas:

* pana la varsta de 16 ani
* daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani
Pentru evitarea suspendării din plată a pensiilor de urmaş, este obligatorie depunerea adeverinţei de elev/student, la Casa de Pensii din raza de domiciliu


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pensie de urmas dinosaurustt dinosaurustt Am 18 ani si primesc pensie de urmas. Anul acesta am absolvit liceul. Nu urmez cursurile unei facultati anul acesta. As vrea sa o fac de anul viitor. In ce ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii si pensia de urmas pentru copii orfani ManuelaFaur ManuelaFaur buna ziua pana la ce varsta si in ce conditii se acorda alocatia de stat pentru copii si pensia de urmas (orfan de un parinte) dupa implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)
Forma de invatamant pt pensie de urmasi student galcsb galcsb Buna ziua.Daca studentul este inscris la o forma de invatamant la distanta(concret la Facultatea de Drept,Lucian Blaga filiala Miercurea Ciuc),mai poate primii ... (vezi toată discuția)