avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat - reformulare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat - reformulare

Buna ziua,
Cat de tare poate sta in picioare in fata unui control,un contract de comodat prin care pun,ca SRL, la dispozitia unei alte societati un spatiu de productie detinut in proprietate, in conditiile in care am un motiv de natura economica sa nu fac contract de inchiriere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 15:52, 18 Decembrie 2007
Partile sunt libere sa aleaga ce fel de contract doresc sa incheie. Este perfect valabil un asemenea contract daca este intomit corespunzator.
Am tot avut si eu un dubiu asupra acestui aspect, dar in final zic ca merge ... (m-am uitat la definitia sponsorizarii... la definitia transferului din C. fiscal..).
Poate ne spui de unde provine indoiala ta...

Oricum, ionutstanciucu, .... de multa vreme principiul libertatii contractuale a devenit un moft pentru fisc...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
Evident din atitudinea organelor de control ; adica "decat sa scape un vinovat mai bine omoram 100 de nevinovati".Spatiul este scos la vanzare , iar un contract de inchiriere se face pe cel putin un an.
Ce inseamna sa fie intocmit corespunzator?
Am tot ezitat sa raspund la acest topic, insa eu am anumite retineri vis-a-vis de contracte cu titlu gratuit intre societati.
Scopul societatii comerciale este de a crea profit, iar interesul statului este de a impozita acest profit.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contract de comodat/inchiriere utilizator5555 utilizator5555 Buna seara, In calitate de persoana fizica detin o locuinta. As dori ca pentru acea locuinta sa inchei un contract de comodat intre mine ca ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva chiriasului herculeroco herculeroco Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri. In cazul cand asociatia de proprietari a inchiriat un spatiu comun unei firme, iar aceasta a dat in comodat spatiul ... (vezi toată discuția)