avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere

Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate.
Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui SRL nou înfiinţat. Este adevărat faptul că dacă chiriaşul este de rea credinţă si nu vrea să plătească 3 luni, proprietarul are dreptul să-l evacueze doar in baza unei hotărâri judecătoreşti definitive? Clauza conform căreia contractul de închiriere incetează de drept dacă chiriaşul nu plăteşte 3 luni ce rol mai are?
Să înţeleg că contractul de închiriere îmi foloseşte numai la Administraţia Financiară pentru a plati impozit, nu şi pentru a-l evacua dacă nu respectă condiţiile contractului?
Mulţumesc mult. Elena.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 15:16, 5 Septembrie 2008
Contractul nu a ajuta sa-l evacuati automat pe chirias, va fi nevoie in cazul incalcarii dispozitiile contractuale sa apelati la judecatorie.
Pentru a preveni incalcarea termenilor contractului, e bine sa inserati in acesta clauze clare de reziliere automata in caz de incalcare, fara obligatia de notificare a chiriasului, plus clauze penale prin care sa stabiliti dinainte penalitatile pe care chiriasul pe va suporta pentru intarzieri la plata chiriei, si despagubirile pentru eventuala ramanere in spatiu dupa rezilierea contractului.
La societatii comerciale cererea de evacuare este litigiu de natura comerciala, si sentinta pronuntata este executorie, astfel ca il veti putea evacua pe chiriasul SC cu sentinta obtinuta in prima instanta.
Multumesc mult ma-ti mai linistit. Ar m-ai fi o problema. Apartamentul care doresc sa-l inchiriez este pe persoana fizica (pe numele meu), insa facturile emise de furnizorii de utilitati (energie electrica,gaze naturale, telefon etc) sunt pe o firma la care sunt asociat cu care am incheiat un contract de comodat. Daca firma mea factureaza chiriasului meu totalul facturilor de utilitati lunare care este modalitatea de includere a firmei mele in contractul de inchiriere dintre mine si chirias(SRL)?
In cazul acesta, sau reziliati contractul de comodat cu firma dvs, sau restrangeti obiectul contractului - de ex inchiriati o camera la firma cealalata si ramane firma dvs in comodat intr-o alta camera, sau faceti contractul de inchiriere intre firma dvs, comodatara a spatiului, si firma straina. Cu contractul de inchiriere firma straina va putea obtine facturarea direct pe numele sau a utilitatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma straina inchiriaza (da in chirie) spatiu agnes1999 agnes1999 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri, va rog sa ma sfatuiti, in cate locuri am intrebat fiecare are alte pareri. Firma straina cumpara spatiu de productie ... (vezi toată discuția)
Probleme contract inchiriere carmen silva carmen silva Am mai deschis acum ceva timp un subiect referitor la faptul ca am un contract de inchiriere incheiat in 2002. Pe vremea aceea respectivul chirias era persoana ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)