avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... evaluare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

evaluare

In data de 17.11.2008 m-am angajat la o unitate sanitara in functia de inspector resurse umane......Conform evaluarii anuale urma ca in anul 2010 sa mi se mareasca salariul in treapta de salarizare......dar datorita ordonantei nr. 1/2010 si LEGII 330/2009.....NU S-A FACUT......Rog consultanta juridica......Evaluarea anuala pe anul 2009 cu marire de salariu conform grilei de salarizare nu trebuia efectuata in anul 2010?
Cel mai recent răspuns: puisor_i2000 , utilizator 10:36, 27 Septembrie 2010
puisor_i2000 a scris:

In data de 17.11.2008 m-am angajat la o unitate sanitara in functia de inspector resurse umane......Conform evaluarii anuale urma ca in anul 2010 sa mi se mareasca salariul in treapta de salarizare......dar datorita ordonantei nr. 1/2010 si LEGII 330/2009.....NU S-A FACUT......Rog consultanta juridica......Evaluarea anuala pe anul 2009 cu marire de salariu conform grilei de salarizare nu trebuia efectuata in anul 2010?


Domnule inspector resurse umane,
Eu nu prea cred ca datorita L. nr. 330/2009 nu s-a acordat treapta de salarizare. Cred ca "buba"-i la...resurse umane. Zic aceasta pentru ca in alte sectoare de actvitate s-au facut promovari in treapta.

Am vazut subiectul mai demult si am asteptat sa primiti un raspuns (mai competent - nu stiu daca suporta grad de omparatie!!!) din partea unui specialist din cadrul resurselor umane.

Ia sa vedem ce spune legea 330/2009:
1. In ANEXA Nr. II: REGLEMENTÃRI specifice personalului contractual din unităţile bugetare subordonate autorităţilor administraţiei publice:
a) art. 1
Salariile de bază pentru personalul contractual din unităţile bugetare subordonate
autorităţilor administraţiei publice sunt prevăzute astfel:
b)în anexa nr. II/2, pentru unităţi sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă
medico-socială;
b) art. 12
Angajarea, promovarea şi avansarea personalului contractual pe funcţii, grade sau
trepte profesionale şi gradaţii se fac potrivit prevederilor din statute sau alte
reglementări proprii sau, în cazul în care nu există o reglementare proprie, se aplică prevederile art. 7 şi 8 din anexa nr. I.

2. Sa vedem ce ne intereseaza din anexa I:
a) art. 7

(2)Evaluarea performantelor profesionale individuale in cadrul examenului sau concursului de ocupare a unui post vacant se va face de catre o comisie desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, conform prevederilor legale.
Art. 8
(1)Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in functii, grade sau trepte profesionale se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.
(2)In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unui de nivel imediat superior.
(3)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se poate face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativele "foarte bun", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.
..............
(5)Activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bun", "bun", "satisfacator" si "nesatisfacator".


Asa o fi?
Buna ziua. Da aveti dreptate.... Dar conducerea unitatii s-au legat de Ordonanta nr 1/25 ianuarie 2010 art. 11 care spune asa:
Personalul din autoritatile si institutiile publice finantate din venituri proprii isi pastreaza in anul 2010 salariul de baza si alte drepturi de natura salariala avute in luna decembrie 2009 , cu respectarea prevederilor din prezenta ordonanta de urgenta .
Ordonanta 1/25.01.2010 spune ca salariile vor ramane ca cele de la 31.12.2009 , dar evaluarea pe anul 2009 se face in primele luni ale anului 2010 .Asa ca salariul meu a inghetat si este la fel ca cel de la 31.12.2009 chiar daca evaluarea s-a facut pe anul 2009..........Nu stiu.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pers. contractuale pot fi promovate in anul 2010 conform legii 330/2009? alinus1128 alinus1128 Buna ziua, sunt noua la comp. Resurse Umane si am nevoie de ajutorul dvs. daca se poate. Persoanele contractuale din primarii pot promova in acest an in baza ... (vezi toată discuția)
Trepte de promovare pe studii medii. personal contractual - institutie bugetara domni56 domni56 Buna ziua. Rugaminte! Care este ultima treapta de salarizare pentru un functionar contractual cu studii medii? Care este denumirea functiei conform ... (vezi toată discuția)
Promovarea intr-o treapta superioara bertzi bertzi Buna ziua! La 1 decembrie 2008 s-a angajat prin concurs un casier/magaziner II (pentru ca a mai functionat intr-o alta unitate pe functia de casier). Va rog ... (vezi toată discuția)