avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfiintare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfiintare societate comerciala

Va rog sa-mi comunicati ce pasi trebuiesc urmati pentru desfiintarea unei societati comerciale cu urmatoarele date : doi asociati ( sot-sotie), fara bunuri imobile, fara datorii, neplatitoare de TVA, cu cerere de suspendare a activitatii din decembrie 2007, ultima inregistrare la RC in februarie 2008, inregistrata ca inactiva la 11.06.2009, anulare TVA la 01.07.2009, bilant nedepus pe 2008.

Va multumesc!
Cu consideratie,
Roxana C.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:15, 23 Septembrie 2010
Cel mai bine ar fi sa dizolvati-lichidai-radiati societatea fara numire de lichidator in baza art. 235 din Legea nr. 31/1990;
Art. 235

(1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu dizolvarea, cu cvorumul si majoritatea prevazute pentru modificarea actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii.

(2) Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati. In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, va fi urmata procedura lichidarii prevazuta de prezenta lege.

(3) Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase dupa plata creditorilor are loc la data radierii societatii din registrul comertului.

(4) Registrul va elibera fiecarui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, in baza caruia asociatul poate proceda la inscrierea bunurilor imobile in cartea funciara.

Pasii ii aveti pe site-ul de mai sus, costurile se cifreaza ( redactat -depus acte) in jur de 600 ron si demersurile pana la radiere maximum doua luni. SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)
Dizolvare societate cu raspundere limitata prin hotarare aga marian diaconu marian diaconu care este cvorumul necesar pentru adoptarea hotararii de dizolvare voluntara de catre Adunarea Generala a Asociatilor, in cazul unui SRL? (vezi toată discuția)
Dobandire teren cetatean strain... ContSters4579 ContSters4579 ...in cazul in care un cetatean strain are o societate comerciala in romania in care e asociat unic care are in proprietate terenuri, cum se va lichida ... (vezi toată discuția)