avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie secretar comuna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie secretar comuna

care este procedura demisiei unui secretar de comuna, mai detaliat?
Cel mai recent răspuns: functionarash , utilizator 11:49, 27 Septembrie 2010
Pai care sa fie... scrie demisia, o inregistreaza, asteapta 30 de zile calendaristice si ii inceteaza raportul de serviciu. Constatarea incetarii raportului de serviciu se face prin dispozitia primarului, contrasemnata de secretarul inca in functie. Daca isi da demisia, nu va beneficia de somaj.
simplu pana aici, dar cine se ocupa de ocuparea postului si care este procedura? e nevoie de avizul ANFP ? se poate organiza concurs si cand?
Dupa ce functia devine vacanta, ea poate fi scoasa la concurs, fiind exceptata de la blocare conform OUG 105/2009 (fp de conducere, unica).
Primul lucru, primarul solicita ANFP avizul pentru promovarea temporara, pentru maxim 6 luni, pe fp de secretar al UAT un fp din primarie care indeplineste conditiile de studii si vechime in specialitate (asta ca sa nu se blocheze activitatea). Dupa ce se obtine acest aviz, se da dispozitie de promovare temporara. Apoi, se organizeaza concursul: se trimit la ANFP spre aprobare propunerea de scoatere la concurs a functiei, bibliografia si reprezentantii primariei in comisia de concurs. ANFP-ul avizeaza si se ocupa de intreaga procedura de organizare a concursului (acesta se tine la sediul ANFP).
Pentru mai multe detalii, consultati HG 611/2008 si legea 188/1999.
cum procedez in cazul in care in primarie nu exista un functionar disponibil?:hm:
Pentru secretar comuna se poate numi inlocuitor chiar si un un fp clasa III (cu liceul), cu minim 2 ani vechime in specialitatea studiilor (nu-mi vine sa cred ca nu aveti asa ceva in primarie).

Alte discuții în legătură

Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela La primaria de comuna unde lucrez postul de secretar este vacant.Care sunt ultimele prevederi legale privind ocuparea postului vacant de secretar comuna? ... (vezi toată discuția)
Promovarea temporara in functia de conducere de secretar comuna Itibella Itibella Nu mi-e clar cum se face promovarea temporara in functia de conducere de secretar comuna; mentionez ca functia este suspendata temporar; in speta este vorba ... (vezi toată discuția)