avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna

La primaria de comuna unde lucrez postul de secretar este vacant.Care sunt ultimele prevederi legale privind ocuparea postului vacant de secretar comuna? Multumesc.
In primul rand, scoaterea postului la concurs, deoarece atributiile postului de secretar se pot delega unui fc.pub.din primarie pentru max 6 luni, apoi poate fi delegat altul si tot asa...Apoi trebuie sa indepliniti conditiile legale pentru participarea la concurs, care se da la ANFP Bucuresti, interviu + proba scrisa, iar cel ce este declarat castigator este numit in fc.pub.de conducere de secretar uat. Succes.
Pana organizez concursul pot promova temporar un functionar public. Care sunt conditiile de studii? numai studii juridice sau si de administratie publica? Se cer conditii de vechime pe o functie ce presupune studii superioare?
cand o functie publica de conducere este vacanta, aceasta poate fi exercitata cu caracter temporar timp de 6 luni prin promovarea unui functionar din cadrul institutiei, avizata de ANFP. dupa finalizarea perioadei de exercitare temporara, pentru a putea prelungi perioada de exercitare si a se emite avizul ANFP, este obligatoriu ca institutia in speta sa scoata postul la concurs fie prin recrutare fie prin promovare. daca nu este ocupat prin concurs, atunci se purcede la avizarea prelungirii modalitatii de exercitare cu caracter temporar.
pentru a putea participa la concursul de recrutare pentru ocuparea unei functii publice de secretar comuna, pe perioada nedeterminata, sunt necesare studii superioare absolvite cu diploma de licenta in domeniul administrativ sau juridic, avand o vechime in specialitatea studiilor de minim 2 ani.
in cazul in care candidatii nu indeplinesc conditiile de mai sus, prin exceptie sunt admisi, dar pe perioada determinata de 1 an, cand iar se scoate postul la concurs. candidatii care nu indeplinesc conditiile mentionate sunt admisi numai daca la concurs nu s-au inscris alti candidati care indeplinesc conditiile enumerate.
concursul de promovare, spre deosebire de cel de recrutare, impune ca, candidatii sa fie functionari publici de clasa I, si sa fi absolvit si studii de master sau postuniversitare (exceptie fac absolventii de studii superioare absolvite cu diploma de licenta anterior 2007, deoarece acestora li se echivaleaza diploma de licenta cu cea de master).
Pana la organizarea concursului sau promovarea pe perioada determinata,care este posibilitatea legala a desemnarii unei persoane care sa vizeze pentru legalitate dispozitiile si hotararile consiliului local?
Nici una; doar in momentul in care un functionar public este delegat sa exercite cu caracter temporar functia publica de secretar UAT poate viza de legalitate HCL/dispozitiile primarului.

Alte discuții în legătură

Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Demisie secretar comuna functionarash functionarash care este procedura demisiei unui secretar de comuna, mai detaliat? (vezi toată discuția)
Lipsa aviz anfp pentru exercitarea functiei de secretar Loretta30 Loretta30 Buna seara! Recent am inceput sa lucrez in administratia publica pe un post de consilier debutant. La foarte putin timp de la angajare, mi s-au delegat ... (vezi toată discuția)