avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinului ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinului ???

Buna seara tuturor. Va rog daca poate cineva, sa-mi raspunda la intrebare
Am cumparat un teren pe care exista o constructie care trebuie demolata, avand in vedere ca NU am perete comun cu vecinul dar AM acoperisul in prelungire cu acesta, am nevoie de acordul dumnealui pentru a demola constructia??
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eugenya , utilizator 19:42, 23 Septembrie 2010
in primul rand aveti nevoie de autorizatie de demolare, si cei care va emit autorizatia va vor spune daca este sau nu nevoie de acordul vecinului.
avocat Cristina Popescu
Avand in vedere aspectul esential,respectiv continuitatea de acoperis pentru cele 2 proprietati,este necesar acordul proprietarului care beneficiaza pe proprietatea sa ,de acoperisul al carei constructii intentionati sa o demolati
Multumesc, autorizatia de demolare urmeaza sa o primesc in cateva zile.
Din informatiile pe care le-am mai primit, unele persoane imi spuneau ca nu am nevoie de acordul vecinului, deoarece nu avem perete comun, repet doar acoperisul in prelungire.
Si daca vecinul nu isi da acordul, ce fac ? nu mai demolez ?
daca primiti autorizatia, puteti sa demolati fara a avea acordul vecinului dvs.

Alte discuții în legătură

Proprietari diferiti pe teren si constructie Andreea_81 Andreea_81 Terenul aferent garajului pe a carui constructie sunt proprietar, teren aflat pana adineaori in proprietatea Primariei, a fost retrocedat. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Modificare perete bucatarie ursulina ursulina Bună ziua! Sunt ad-tor într-o as.de proprietari. Un vecin de-al meu îşi modernizează bucătăria prin înlocuirea faianţei gresiei etc. Bucătăria ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie ??? komatshu komatshu Buna ziua.Am finalizat o constructie ( spatiu comercial ) cu perete comun si cu toate ca autorizatia de constructie emisa de primarie nu a expirat,( expira in ... (vezi toată discuția)