avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare perete bucatarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare perete bucatarie

Bună ziua!
Sunt ad-tor într-o as.de proprietari.
Un vecin de-al meu îşi modernizează bucătăria prin înlocuirea faianţei gresiei etc. Bucătăria este despărţită de balcon printr-un perete cu fereastră. Pentru a avea mai mult spaţiu, a desfiinţat fereastra şi implicit, peretele de sub ea.
Pentru această operaţiune are nevoie de autorizaţie sau nu?
Ce implicaţii are acest lucru asupra întregului bloc, având în vedere că cca 80% din locatari au făcut la fel?
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 06:00, 13 August 2013
Chiar daca acel perete nu facea parte din structura de rezistenta a blocului, este nevoie de autorizatie pentru demolare.
Da, trebuie autorizatie pentru demolarea acelui perete, dar...
Ce implicaţii are acest lucru asupra întregului bloc, având în vedere că cca 80% din locatari au făcut la fel?

....o sa va puneti in cap mai multi proprietari, iar daca cereti doar acestuia din urma autorizatie o sa primiti raspunsul "Dar toti au facut asa, lor de ce nu le-ati cerut!", cam delicat.
Este necesar proiect si autorizatie de demolare,deoarece peretele in discutie fiind suport pentru tocarie fereastra pe cale de conscinta reprezinta parapet si detine si boiandrug care face parte din structura de rezistenta a imobilului
Toate modificarile operate la structura de rezistenta a imobilului de locuit in comun trebuie sa fie consemnate in cartea tehnica a imobilului
ursulina a scris:
Sunt ad-tor într-o as.de proprietari.

Daca aveti o sesizare de la cineva din bloc dirijati-o catre presedintele asociatiei. Presedintele poate discuta in comitet sa formuleze un raspuns la sesizare.
Sigur ca pentru orice modificare constructiva trebuiesc autorizatii, avize, acordul asociatiei... Dar, avand in vedere ca marea majoritate (80%) au facut asemenea modificari fara sa anunte pe nimeni, pe cine deranjeaza acum daca inca unul din vecini isi modernizeaza bucataria la fel ca ceilalti!?
Intra si el in randul lumii!

Aspectul cel mai important este ca s-a marit suprafata utila a apartamentului si, in consecinta, si cota parte proprietate in dauna celor care nu au facut astfel de modificari. Trebuie pusi la plata prin marirea contributiei la cheltuielile pe cota parte proprietate.

Alte discuții în legătură

Perete rezistenţă ursulina ursulina Bună seara! Balconul meu este în dreptul bucătăriei de care îl desparte un perete cu fereastră. Doresc să desfiinţez fereastra şi să tai peretele de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru amenajare interioara laura-bica laura-bica Buna ziua, stie cineva daca este nevoie de autorizatie pentru a mari o fereastra? Adica in loc de fereastra clasica doresc sa duc pina jos golul in asa fel sa ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament fara autorizatie euely euely Buna seara, Spuneti-mi va rog cui ii revine responsabilitatea , (C.Executiv, Presedinte, Administrator), conform Legii 230/2007 daca un proprietar isi ... (vezi toată discuția)