avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie parchet

Buna ziua,

Am primit astazi o citatie la parchet ca parte vatamata in urma unei plangeri depuse de mine la IGPR in urma cu 3 luni de zile. Despre incident am povestit in 2 postari anterioare.
Intrebarile mele de aceasta data sunt :

1. ce se intampla daca nu ma duc sau ce pot sa fac sa intarzii macar ?, pentru ca din motive de serviciu nu voi fi in oras la data la care am fost chemat.
2. cui pot sa ma adresez ? ca sa explic motivul pentru care nu pot sa ma prezint pentru ca pe citatie nu exista un numar de telefon sau vreun alt contact.
3. am nevoie de un avocat ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:10, 27 Septembrie 2010
1-Avand in vedere motivatia invocata=probleme de serviciu,din respect fata de autoritate si mai ales datorita calitatii dvs de parte vatamata,se impune sa dovediti respect si buna credinta fata de autoritatea care desfasoara demersuri cu scopul lamuririi aspectelor sesizate si aflarea adevarului
2-Redactati inscris ,prin care precizati imposibilitatea de prezentare la termenul precizat in citatie ca urmare a serviciului si anexati in sustinere document justificativ (ordin de servciu etc)
Inscrisul il expediati prin corespondenta cu mandat de confirmare ,pe adresa autoritatii emitente
3-Calitatea de parte vatamata,de regula nu impune prezenta aparatorului .
Totusi,in raport de complexitatea spetei ,dvs apreciati daca pentru audieri si declaratii,este necesar sa fiti insotit de aparator
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru raspunsul prompt !

Am tot respectul si buna credinta. Din pacate imi este cam imposibil sa ajung. Iar citatia a venit azi pentru joia viitoare. Un ordin de serviciu nu ar fi o problema, dar ca va ajunge prin posta plicul si va fi citit de cineva pana joi, nu stiu ce sa zic.

Am citit undeva pe net ca poti lua amenda pentru neprezentare. Este posibil in cazul meu ? Practic eu sunt partea vatamata .. ar fi aiurea ca tot eu sa iau amenda.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
adrianfr, utilizator
mergeti in audienta la procuror,si stabiliti impreuna un nou termen.
puteti lua amenda chiar daca sunteti parte vatamata.
Trimiteti scrisoare recomandata,cu confirmare de primire sau trimiteti pe cineva la registratura parchetului pentru a va depune cererea,insotita de documente justificative ale imposibilitatii dvs.de prezentare.
Daca veti detalia despre ce situatie este vorba,veti primi si raspuns la intrebarea dvs,referitoare la necesitatea asigurarii asistentei juridice.
Trimiterea unei cereri prin posta cu confirmare de primire este varianta cea mai optima.Cererea trebuie semnata de dvs. personal.
Nu puteti trimite o alta persoana intrucat aceasta ar trebui sa fie imputernicita de dvs. si nu cred ca are sens sa faceti o procura notariala pentru a se prezenta un mandatar sa depuna cererea.
Daca aveti sau nu nevoie de avocat este o chestiune pentru care ar trebui sa dati mai multe detalii.
In schimb, daca aveati avocat angajat acesta ar fi putut sa depuna cererea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Neprezntarea la ora stabilita conform citatiei av_emy av_emy Daca o persoana nu se prezinta la ora stabilita in citatie deoarece a fost citat l sediul politiei din alta localitate aflata la 6 ore distanta fata de ... (vezi toată discuția)
Primul termen de judecata functionar public functionar public Sunt plecat din localitatea de domiciliu pt cateva saptamani si m-a sunat un vecin ca am primit citatie pt o judecata in care sunt inculpat(primul termen fiind ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces, consecinte anca_b93 anca_b93 În primul rând, îmi cer scuze dacă nu am ales categoria corectă.. Bună seara! Vă deranjez cu o mică nelămurire. La începutul anului mi-a fost ... (vezi toată discuția)