Am primit astazi o citatie la parchet ca parte vatamata in urma unei plangeri depuse de mine la IGPR in urma cu 3 luni de zile. Despre incident am povestit in 2 postari anterioare.
Intrebarile mele de aceasta data sunt :
1. ce se intampla daca nu ma duc sau ce pot sa fac sa intarzii macar ?, pentru ca din motive de serviciu nu voi fi in oras la data la care am fost chemat.
2. cui pot sa ma adresez ? ca sa explic motivul pentru care nu pot sa ma prezint pentru ca pe citatie nu exista un numar de telefon sau vreun alt contact.
3. am nevoie de un avocat ?
Trimiteti o cereri prin posta cu confirmare de primire si stabiliti un nou termen sau dati nr. de telefon sa fiti contactat. Apoi de comun acord se va stabili un nou termen.
Intr-o noapte eu cu inca 3 prieteni am avut un conflict, verbal, cu un alt grup de 3 persoane. O patrula a intervenit in forta, fara sa se prezinte, salut si alte cele m-au prins pe mine si unul din prieteni cu mainile la spate. Am ajuns pana la urma la sectie, aici, pumni si picioare din partea lor, injurii din partea mea. Intr-o ora totul a fost gata, eu am plecat la IGPR unde am depus plangerea in cauza, ei mi-au aplicat o amenda pe legea 61/1991 art 2 lit 1, injurii si asa mai departe.
Intrebari :
1. In acest proces, eu daca spun ca i-am injurat, mai pot pati ceva ?
2. Cu toate ca am luat amenda, judecatorul mai imi poate da ultraj sau alceva ?
3. Am nevoie de un avocat ?
1-Hotararea pe care urmeaza sa o dispuna instanta ,se va intemeia pe probele care urmeaza sa fie administrate in cauza
2-daca in cursul judecatii cauzei,din declaratiile partilor si alte probe,rezulta si alte fapte in sarcina dvs,este posibil ca instanta sa dispuna sanctiuni in consecinta
3-De regula,in situatii de genul celor in care va aflati dvs,daca nu stapiniti dispozitiile ,este de preferat sa fiti reprezentat de aparator