avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere?

Buna ziua ,
va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care hotarararea judecatoreasca a devenit definitiva intrucat nici unul dintre noi nu a solicitat recurs.
Hotararearea a fost comunicata in data de 9 iulie 2010.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:54, 27 Septembrie 2010
ori ii faceti plangere penala pt abandon la politie sau parchet, in speranta ca se sperie si plateste, ori mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc, in vederea executarii silite
Daca fostul sot nu indeplineste obligatiile stabilite in sarcina sa prin Sentinta judecatoresca, puteti apela la un executor judecatoresc pentru a pune in executare silita Sentinta
Aceasta hotarare este definitiva si irevocabila prin nerecurare.Depuneti aceasta hotarare la instanta de fond pt a fi legalizata-formulati cerere-si investita cu formula executorie.Dupa ce va fi investita depuneti cerere de executare silita la executorul judecatoresc,pt a executa silit debitorul-fostul sot.
Nu puteti depune plangere la politie pt abandon de familie,decat dupa ce legalizati hotararea.
andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Solicitati executorului judecatoresc infiintarea unei popriri a veniturilor debitorului obligatie de intretinere.
In cazul copiilor minor , instanta de judecata , din oficiu , trebuia sa fi dispus poprirea veniturilor realizate de catre fostul sot.
( sa aveti cunostinta sediului social al societatii unde acesta munceste )
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala este situat domiciliul paratul , in vederea incuviintarii acestei modalitati de executare silita.

In sensul legii penale, neplata , cu rea credinta, pe parcursul a doua luni constituie elementul material al infractiunii de abandon de familie ( art.305 din Codul penal ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com Am revenit din nou cu o intrebare:in urma procesului de reincredintare minor ,eu am castigat procesu iar fostului i sa stabilit in urma procesului sami ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata daiana_raluca daiana_raluca buna! am divortat de sotul meu,acesta pierzand procesul,fiind obligat la plata cheltuielilor de judecata si a pensiei alimentare.Acesta insa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara kinder_doina kinder_doina Buna ziua!cum il pot actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare? Nu a mai platit.o de 4 luni. (vezi toată discuția)