avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Raspunsul unei institutii publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Raspunsul unei institutii publice

Va rog sa-mi spuneti in cat timp trebuie o institutie publica trebuie sa dea un raspuns la o solicitare scrisa si care este baza legala . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina 33 , utilizator 19:48, 29 Septembrie 2010
30 de zile
va rog sa-mi spuneti baza legala
Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
va multumesc mult

Art. 8.
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autoritati sau institutii publice, termenul de 30 de zile curge de la data inregistrarii petitiei la autoritatea sau institutia publica competenta.

Art. 9.
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)
Timpul de raspuns HUBARDONI HUBARDONI Am trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la Finante. Au primit-o in 31 martie. In cat timp trebuie sa primesc raspuns? (vezi toată discuția)
Aprobarea tacita a petitiilor cristian.turturean cristian.turturean buna ziua, va rog frumos sa-mi comunicati care este baza legala in care o institutie a statului, in speta fiscul, este obligat sa raspunda petitiilor iar dupa ... (vezi toată discuția)