avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dublu divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dublu divort

Salut Forum! Sint intr-o mare dilema...Am divortat de fosta sotie acum 9 ani in Chicago ....In 2004 am revenit in tara si divortul mi-a fost recunoscut de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti. Cumva am intrat in posesia unei informatii interesante, cum ca fosta sotie ar fi inaintat un alt divort in 2002 ...Cum este posibil asa ceva? M-am gindit ca a mintit in tribunal cind a inaintat divortul prefacindu-se ca nu stie nimic de divortul din Chicago...Care divort este valabil acum? Va rog respectuos sa-mi raspunde-ti daca ati mai auzit de astfel de caz...Multumesc
Cel mai recent răspuns: rico3 , utilizator 14:50, 14 Ianuarie 2008
Nu am mai auzit asa ceva!!!B-)
Fosta sotie oare nu avea stiinta ca dvs. ati divortat in Chicago?!!?
Oricum, nu aveti nici o problema atat timp cat spuneti ca divortul pronuntat acolo a fost recunoscut aici, inRomania! Este suficient sa mergeti la termen si sa depuneti acea dovada a divortului recunoscut de tribunalul Bucuresti, pe care o detineti!
rico3 a scris:

Salut Forum! Sint intr-o mare dilema...Am divortat de fosta sotie acum 9 ani in Chicago ....In 2004 am revenit in tara si divortul mi-a fost recunoscut de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti. Cumva am intrat in posesia unei informatii interesante, cum ca fosta sotie ar fi inaintat un alt divort in 2002 ...Cum este posibil asa ceva? M-am gindit ca a mintit in tribunal cind a inaintat divortul prefacindu-se ca nu stie nimic de divortul din Chicago...Care divort este valabil acum? Va rog respectuos sa-mi raspunde-ti daca ati mai auzit de astfel de caz...Multumesc

Daca in divortul intentat de s-a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila, atunci este posibila o cerere de revizuire in termen de o lună de la pronuntarea ultimei hotarari.
Daca este inca pe rol divortul intentat de sotia dvs, atunci va puteti prezenta la termenul urmator si depuneti copie legalizata de pe hotararea de divort pronuntata in SUA si recunoscuta in tara.
si consider ca o sa fie retroactiva cea de-a doua decizie si o sa fiti considerat divortat de la data initiala din Chicago ...:D
Asa am crezut si eu ca primul divort este cel valabil....Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gata divortul hai la partaj rico3 rico3 Stimati avocati si forumisti, iata-ma gata cu recunoasterea divortului din SUA (subiectul cu dublu divort), a fost recunoscut din 2007 cu efecte juridice ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort in sua, procedura recunoasterii in romania. Nonynel Nonynel In cursul anului 2012 un cetatean roman a fost casatorit pentru 5 luni cu o cetateanca americanca. Casatoria s-a incheiat in SUA si divortul definitiv s-a ... (vezi toată discuția)
Referitor la inregistrare hotarare divort pronuntata in sua coldmountain coldmountain Buna ziua, as dori sa aflu care este procedura prin care un cetatean roman (avand si cetetanie americana) poate inregistra la starea civila din Romania ... (vezi toată discuția)