avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutirea de plata a taxei de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutirea de plata a taxei de poluare

Buna ziua. In o saptamana va ajunge in Iasi o masina ce am cumparat-o din Belgia. Este o Alfa Romeo din 2007. Doresc sa stiu cum pot fi scutit de plata taxei de poluare avand in vedere ca inmatricularea va fi dupa luna februarie a acestui an sau daca imi convine sa o inmatriculez si sa cer returnarea taxei avand in vedere ca sunt din Iasi (unde am inteles ca procesele sunt inca castigate).

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 08:18, 2 Octombrie 2010
Va recomand sa o inmatriculati mai intai si apoi sa solicitati in instanta restituirea taxei de poluare.
De ce? Procedura de judecata dureaza... iar mai mult la acest moment toate cerererile ce privesc taxa de poluare se suspenda pana cand Curtea de la Luxemburg va da lamuririle solicitate de instantele romane cu privire la aplicarea dispozitiile og 58 .
zenderady a scris:

Buna ziua. In o saptamana va ajunge in Iasi o masina ce am cumparat-o din Belgia. Este o Alfa Romeo din 2007. Doresc sa stiu cum pot fi scutit de plata taxei de poluare avand in vedere ca inmatricularea va fi dupa luna februarie a acestui an sau daca imi convine sa o inmatriculez si sa cer returnarea taxei avand in vedere ca sunt din Iasi (unde am inteles ca procesele sunt inca castigate).

Multumesc anticipat

V-am raspuns mesajului privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare ioana_mad ioana_mad Suntem noii posesori ai unui VW Golf IV 1.4 16v benzina, an fabricatie 2000 achizitonata in targul de masini. Acolo vechiul proprietar ne-a asigurat ca masina ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de inmatriculare dana rod dana rod Care sunt sansele de a nu plati taxa auto de inmatriculare (poluare) care este considerata o lege abuziva de catre UE? (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto,fara taxa de poluare ? gigelas gigelas Buna ziua, Am o autoutilitara,adusa din Germania. Vreau sa o inmatriculez in Romania. Pot solicita Tribunalului sa pronunte o hotarare in sensul obligarii ... (vezi toată discuția)