avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Noua lege a pensiilor - impact asupra PFA-urilor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Noua lege a pensiilor - impact asupra PFA-urilor

Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati independente?
Singura modificare ce am vazut-o eu ar fi ca nu poti sa ai un venit asigurat mai mic de 640 RON (coeficientului de ierarhizare 1), cu alte cuvinte ar fi 200 RON / luna contributia pe 2011
(3) Venitul lunar asigurat este cel stabilit prin declaraţia individuală de asigurare şi nu poate fi mai mic decât valoarea coeficientului de ierarhizare 1, utilizat în Legea salarizării unice şi mai mare decât valoarea corespunzătoare a cinci salarii medii brute.
S-au aliniat prevederilor stabilirii CASS din Legea nr. 95/2006, alin. 2, lit. b) care prevede: Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 5,5%, care se aplica asupra: ..., veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar.
Deci..... mai avem timp sa ne gandim #-odaca mergem inainte sau inchidem.X-(
Eu sint PFA cf. Legii 19, platesc (de ani de zile) 31,5% din venitul lunar pe care am vrut eu sa-l declar, care este de 400 lei/RON (la acest procentaj nu era sa declar cine stie ce venit ...). Plata (125 lei) o fac in fiecare luna la sediul Casei de Pensii si pina acum nimeni nu mi-a spus nimic legat de venitul declarat, care este mult mai mic decit salariul minim.
liail e vorba de noua lege a pensiilor care s-ar putea sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011 (daca trece de curtea constitutionala). Si eu am acum venitul asigurat 318 RON; daca noua lege va trece de la anul nu vom putea avea venitul asigurat mai mic decat coeficientul 1 din grila de salarizare unica a bugetarilor care dintr-un alt proiect de lege pare sa fie 640 RON.
Popu, ai dreptate, atunci este asa cum a spus G David.
Dar pina atunci mai sint trei luni, dupa cum se schimba legile in tara asta si dupa cum merge "politica" - aceasta este denumirea generica, desi eu nu-i pot spune asa - se pot schimba multe pina la 1 ianuarie 2011. Si se pot schimba multe si dupa aceea.:dance3: (scuze, dar mi-a placut emoticon-ul).

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Copilul meu, student la zi, are infiintat P.F.A. si plateste lunar pentru pensie 200 roni; este normal sa plateasca o suma atat de mare? (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)