avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva.
si daca bunurile luate inainte de castorie cand eram in concubinaj se impart si ele la divort.va rog astept mesaj.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
bisoc liviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:21, 3 Octombrie 2010
Nici una dintre aceste fapte nu afecteaza in vre-un fel masa bunurilor comune si nici impartirea bunurilor comune in partaj.
Pot avea insa relevanta intr-un eventual proces de divort in stabilirea culpei.
Divortul si partajul sunt doua etape distincte, care, se pot face prin aceiasi cerere, respectiv cererea de divort - aratati motivele, partajul bunurilor comune - aratati modul (cu cat s-a contribuit efectiv), perioada in care au fost achizionate si cum doriti a fi impartite.
deci daca o dau la parasire de domiciliu ea tot are aceleasi drepturi la partaj ca si mine.asta era prima intrebare.ca nu am prea inteles.daca ea nu e de acord cu ce vreau eu sa zicem si o trec la politie pentru parasire de domiciuliu, tot nu are nici o relevanta decat in cazul unui proces .si daca as castiga procesul sa zicem ea mai primeste ceva ???
si a doua daca se impart si bunurile luate in timp ce eram impreuna dar nu casatoriti.
faptul ca ea a parasit domiciliu, are importanta doar la divort, fapt ce poate fi probat cu martori, nu are sens sa mergeti la politie.
in procesul de partaj se impart doar bunurile achizitionate in timpul casatoriei, de regula in cote 50-50. veti avea cota mai mare, doar daca dovediti ca ati contribuit considerabil, mai mult.
bunurile din perioada concubinajului sunt ale celui ce le-a cumparat (are acte pe ele)
va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei ContSters98379 ContSters98379 Doi soti au dreptul la jumatate din avere in cazul unui divort? Sau doar dupa 5 ani sotia/sotul are dreptul la jumatate din avere. Si daca de exemplu in ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj Kibedi Lucia Kibedi Lucia sotul meu si-a parasit domiciliul si familia la 01.01.2008.,mutinduse la ''o prietena''.Si actual locuieste cu ea .Intrebarea mea este:are dreptul sa ceara o ... (vezi toată discuția)