avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj

sotul meu si-a parasit domiciliul si familia la 01.01.2008.,mutinduse la ''o prietena''.Si actual locuieste cu ea .Intrebarea mea este:are dreptul sa ceara o cota parte din locuinta noastra dobindita in timpul casatoriei daca fiul nostru locuieste cu mine si este student ,deci in ingrijirea mea?Mentionez ca pina in prezent nici unul nu a inaintat cerere de divort.In cazul in care inaintez cerere de divort pot sa am surprize ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:35, 16 August 2010
da,daca e dobandit in timpul casatoriei
In masa partajabila intra toate bunurile dobandite pe durata casatoriei.(bunuri comune)
Partajul se face intre cei doi soti, Baiatul, daca este student, iar tatal nu participa la cheltuielile lui, poate deschide actiune pentru pensie de intretinere, pe care o primeste pana la terminarea studiilor.
are dreptul intrucat detine si dansul o cota de 1/2 din casa.
exista o lege cindva :partea care si-a parasit domiciliul si nu a intentat divortul in termen de 5 ani nu mai are nici un drept asupra locuintei sau bunurilor comune chiar daca au fost dobindite in timpul casatoriei. Mai este in vigoare?
Kibedi Lucia a scris:

exista o lege cindva :partea care si-a parasit domiciliul si nu a intentat divortul in termen de 5 ani nu mai are nici un drept asupra locuintei sau bunurilor comune chiar daca au fost dobindite in timpul casatoriei. Mai este in vigoare?


Oy-oy-oy! Am sa va raspund ca la Radio Erevan. Da, mai este in vigoare insa nu e vorba despre o lege ci despre o legenda

Alte discuții în legătură

Sotul meu a parasit domiciliul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU buna seara. ma numesc Livia Moldovan. in urma cu un an, sotul meu m-a parasit, parasind si domiciliul, mutandu-se impreuna cu o alta femeie. nu avem copii, iar ... (vezi toată discuția)
Divort Eliza Maria Eliza Maria Buna dimineata, Din luna mai a acestui an, in urma neintelegerilior repetate intre mine si sotul meu, a geloziei extreme, a urmaririi mele tot timpul, am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o buna prietena. ... ELENUSALINUTZA ELENUSALINUTZA buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o buna prietena. A fost casatorita dar casa este pe numele sotului pentru ca in momentul construirii ... (vezi toată discuția)