Buna ziua , am cumparat o casa care are un perete comun cu casa vecina(la fel ca un duplex). Intre mine si vecin exista un gard vechi care este in prelungirea peretelui comun dintre cele doua case. Vecinul meu nu este de acord sa facem un nou gard in locul celui vechi si putred si-mi spune ca daca vreau sa-mi fac gard , sa-l fac dar la distanta de cel putin 30 cm fata de gardul comun , pe terenul meu....si nu prea imi convine doarece nu am teren prea mult si ca sa mai intru in interiorul terenului meu cu 30 cm pe toata lungimea nu-i ceva confortabil. Intrebarea mea ar fi daca pe schita mea si pe schita vecinului , apare gardul actual ( cel vechi) , de ce nu pot face un alt gard alaturi de gardul vechi ( sa zicem 5 cm) ?? Sper ca m-am facut inteles . Multumesc!
In primul rand va trebuie autorizatie de construire, odata obtinuta puteti construi. Daca se face gard comun, legal si moral este ca ambii vecini sa suporte costul; gardului.
Buna seara! Si eu va recomand sa faceti un nou gard langa cel vechi. Acesta va fi pe proprietatea dvs. si nu va avea ce sa va spuna vecinul. Veti pierde ceva din proprietatea dvs. dar veti avea gardul pe care vi-l doriti. Daca doriti sa nu pierdeti deloc teren nu aveti alta solutie decat sa va intelegeti cu vecinul si sa il inlocuiti pe cel vechi cu cel nou. Incercati totusi sa mai discutati cu vecinul si sa-l convingeti ca e si interesul lui sa aiba un gard mai bun care sa va delimiteze in mod corect proprietatile. Mult succes!