Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez?

Va rog sa ma ajutati cu inregistrarile contabile la urmatoarea problema:
Firma A are un contract de leasing iar cateva dintre facturile de leasing au fost platite de catre o alta firma B in contul firmei A.
Pe fisa firmei de leasing apar plati in favoarea firmei A dar facute de firma B(autoturismul in cauza este utilizat de catre firma B,cea care a facut platile dar deocamdata nu s-au facut documentele de preluare a acestuia de catre acestia).
Eu cum inregistrez aceste plati in firma A?#-o
Sper ca m-ati inteles si ma puteti ajuta.
Multumesc.

Nu are nimeni vreo solutie?:(
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
rodia, utilizator
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 12:47, 6 Octombrie 2010
buna ziua!
am intalnit o problema, si nu stiu cum sa rezolv.
firma A (din ungaria) are o filiala in romania firma B. daca incheiem contract de comodat auto intre cele doua firme, in romania pot inregistra facturile emise in ungaria( cu datele firmei B) , ma refer la ITP, service, etc? si cum inregistrez?#-o
sper ca ma poate ajuta cineva!!
multumesc
anamaria_p a scris:

buna ziua!
am intalnit o problema, si nu stiu cum sa rezolv.
firma A (din ungaria) are o filiala in romania firma B. daca incheiem contract de comodat auto intre cele doua firme, in romania pot inregistra facturile emise in ungaria( cu datele firmei B) , ma refer la ITP, service, etc? si cum inregistrez?#-o
sper ca ma poate ajuta cineva!!
multumesc

Nu poti inregistra facturile emise unei firme in contabilitatea altei firme; cel mai corect mi se pare ca firma A sa refactureze respectivele servicii firmei B.
multumesc!!!!!!!!!
rodia a scris:

Firma A are un contract de leasing iar cateva dintre facturile de leasing au fost platite de catre o alta firma B in contul firmei A.
Pe fisa firmei de leasing apar plati in favoarea firmei A dar facute de firma B(autoturismul in cauza este utilizat de catre firma B,cea care a facut platile dar deocamdata nu s-au facut documentele de preluare a acestuia de catre acestia).
Multumesc.

rodia a scris:

Multumesc.

Platile nu ai cum sa le inregistrezi pe firma A atata timp cat nu au fist efectuate de aceasta. Insa problema principala este factura care a fost platita asa, este emisa catre A sau B ?
Daca factura este emisa catre A, atunci firma de leasing trebuie sa restituie banii firmei B, iar A trebuie sa plateasca factura.
Daca factura este emisa catre B, atunci firma de leasing trebuie sa storneze / anuleze factura si sa factureze catre A, restul ca mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiune triunghiulara sau nu? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem trei firme, din 3 tari membre UE diferite, cu trei coduri TVA valabile. Firma A / Germania ... (vezi toată discuția)
Facturi refacute cu 19% Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Suntem o firma de service auto. Societatea de asigurari care a decontat facturile de prestatii auto vrea sa-i refacem facturile din ... (vezi toată discuția)
Obiect factura anjinsan anjinsan Buna ziua, As dori sa va relatez urmatoarea speta: Firma A preia in leasing un autoturism, iar cu acordul societatii de leasing, inchriaza acel autoturism ... (vezi toată discuția)