avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008

Il puteti accesa la pagina de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri posibilitatea de a discuta problemele legate de Codul CAEN si de activitatile pe care le desfasoara comerciantii din Romania.

Admin Avocatnet.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:34, 19 Septembrie 2008
Buna ziua.
Am vazut noul cod CAEN si am observat ca majoritatea codurilor CAEN existente nu se mai potrivesc cu cele care au aparut.Trag concluzia ca este nevoie sa se faca o schimbare a certificatelor de inregistrare a firmelor.Alti bani, alta bataie de cap.
As vrea sa stiu daca exista un termen pina la care trebuie facuta schimbarea certificatului de inregistrare?
Recodificarea va trebui facuta in cel mai scurt timp si in plus de la 1 ianuarie 2008 s-au majorat si taxele ONRC.
Nu mi se pare corect ca recodificarea/actualizarea certificatelor sa se faca pe cheltuiala societatilor comerciale din moment ce schimbarile majore din codul CAEN sunt initiate de catre guvern si nu din initiativa noastra! In ceea ce priveste procedura de preschimbare a certificatelor in conformitate cu noul cod CAEN, nu am gasit nicaieri instructiuni concrete din partea autoritatilor! Ce anume trebuie sa facem noi, pentru a intra cat mai curand in legalitate? Nu exista o programare/esalonare a societatilor comerciale (de ex.in ordine alfabetica sau a constituirii fiemei) pentru acest demers care implica un volum imens de munca si ca atare, nu se poate rezolva de azi, pe maine ? Dam pur si simplu cu totii navala la Registrul Comertului, unde facem CE? Depunem cerere de preschimbare a codurilor pentru activitatile curente? Cine ne consiliaza pentru a nu face greseli, avand in vedere ca la Registrul Comertului va fi un adevarat haos in conditiile in care banuiesc ca numarul salariatilor/consilierilor a ramas acelasi iar de spatiul fizic insuficient de la ghiseele cu publicul, nu mai vorbesc...
Nu exista un termem limita prevazut de lege, pentru recodificare. Legal noul cod CAEN a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2008, cum a spus si colegul. Insa in momentul de fata daca o societate are de inregistrat o mentiune, nu mai scapa fara a "intra in legalitate" si cu noul Cod CAEN. Iar revizuirea codului, nu s-a facut pentru ca asa au dorit gvernantii nostri ( si nu spusn asta pentru a-i apara) ci pentru ca asa prevad normele europene.
deci daca ai de inregistrat o mentiune (de ex. o hotarare AGA privind infiintarea unui punct de lucru de la sfarsitul lui decembrie) iti fac obiectiuni ptca nu ai recodificarea facuta?X-(

Alte discuții în legătură

Pot comercializa licențe software ca persoanã fizicã? D_Adorian D_Adorian Doresc să pun la vânzare licențe de utilizare pentru un produs software dezvoltat de mine. Este legal acest lucru atât timp cât nu sunt înregistrat ... (vezi toată discuția)
Activitati specifice cod caen amalia2009 amalia2009 As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu ... (vezi toată discuția)
Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)