avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dovada permis expirata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dovada permis expirata

acum 3 luni fratele meu a accidentat o masina parcata cu motocicleta si si-a fisurat un degete de la picior (daune la motocicleta si la masina nu sunt deoarece a lovit-o doarcu piciorul)
cu toate acestea s-a facut un dosar penal cu vatamare (a fost la spital dupa incident)
i s-a eliberat o adeverinta ca poate conduce, apoi o prelungire care a fost valabila pana vinerea trecuta.
luni l-a oprit politia si a observat ca ii expirase dovada. i-a luat-o pe aceasta si i-a dat alta in schimb in care se mentiona ca a condus fara permis valabil si ca nu mai are dreptul de a conduce.
a completat o declaratie (foie alba scrisa de mana) unde a mentionat ca a avut o urgenta medicala.
ciudat este ca nu i s-a dat nici un prices verbal inapoi.

ce e de facut in aceasta situatie.

multumesc,
bogdan
Cel mai recent răspuns: alexix_art , utilizator 13:50, 6 Octombrie 2010
Din moment ce a condus cu dovada expirata a mai comis o fapta penala.
O perioada de timp nu va mai avea dreptul de a conduce...
Este vorba despre conducere pe drumurile publice a unui vehicul,fara a poseda permis de conducere sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani(art.86 al.1 din OUG nr.195/2002).
Se vor efectua cercetari si cadrul acestora,daca fratele dvs nu este recidivist,va avea o comportare sincera si in functie circumstantele personale,dar si facand dovada cu acte in legatura cu imposibilitatea de deplasare,urgenta medicala,etc.,ar putea neneficia de o amenda administrativa aplicata de procuror.
Daca nu va produce respectiva dovada pedeapsa va fi cu suspendarea executarii conform art.81 c.pen,situatie in care se va lua si masura anularii permisului de conducere.
Chestia cu permisul suspendat si dovada expirata e foarte clara, dupa parerea mea.
Alta este chestia care ma uimeste: faci un accident usor in care te lovesti singur si ti se face dosar penal pentru asta ??? :O
pentru orice accident cu vatamare corporala (chiar daca, cazi cu motocicleta in spatele blocului si-ti rupi un picior fara sa accidentezi ep nimeni) ti se face dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada expirata AlexandruI AlexandruI Am decis sa scriu ce am patit si sa cer ceva ajutor aici avand in vedere ca sunt cativa oameni specializati sau trecuti prin intamplari asemanatoare. Poate la ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)? magdacristea magdacristea Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru vatamare corporala si fuga de la locul accidentului stelutza_tl stelutza_tl Buna seara, Am o problema si as avea nevoie de un sfat al unui avocat. Dintr-un conflict verbal al sotului meu cu un sofer de taxi ( soferul de taxi a ... (vezi toată discuția)