avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... revizuirea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

revizuirea

Buna seara,

Dupa o sentinta definiva si irevocabila data de ICCJ una din caile de atac este revizuirea asta când exista dovada ca un martor este in faza de urmarire penala pentru marturie mincinoasa. Intrebare:catre cine se adreseaza revizuirea?
multumesc!
tinand cont de faptul ca dosarul dupa solutionarea lui se intoarce la prima instanta ,catre aceasta se indreapta si cererea.
Cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuire se cere;in cazul hotararilor potrivnice competenta revine instantei mai mare in grad fata de instanta sau instantele care au pronuntat hotararile potrivnice.Cand cele doua instante care au dat hotararile potrivnice fac parte din circumscriptii judecatoresti diferite , instanta mai mare in grad la care urmeaza sa se indrepte cererea de revizuire va fi aceea a instantei care a dat prima hotarare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
daca se cere revizuirea unei sentinte penale raspunsul e urmatorul:
Art. 397 - Cererea de revizuire
Cererea de revizuire se adreseaza procurorului de la parchetul de pe langa instanta care a judecat cauza in prima instanta.
Cererea se face in scris, cu aratarea cazului de revizuire pe care se intemeiaza si a mijloacelor de proba in dovedirea acestuia.
Daca cererea nu indeplineste conditiile aratate in alin. 2, procurorul cheama persoana care a facut cererea in vederea completarii sau precizarii acesteia.
Vorbim de o revizuire in dosar penal sau civil?
Subiectul dvs. il vad incadrat la drept penal.
Cererea de revizuire in penal se depune la parchetul de pe langa instanta care a judecat cauza in prima instanta.
parchetul de pe langa instanta care a judecat cauza pe fond e competent sa se pronunte asupra admisibilitatii cererii de revizuire.

Alte discuții în legătură

Revizuire - procedura, camera de consiliu mihaiteodor mihaiteodor buna dimineata va rog ajutatima cu un rasp,Varul meu are o condamnare definitica cu executare,unchiul meu ia facut cerere de revizuire si a depus la parchet au ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Competenta cerere revizuire sam bam sam bam Dosar inceput de Parchetul de pe langa Curtea de apel Bacau, trimis in prima instanta la Tribunalul Bacau, dupa pronuntare ajunge la Curtea de Apel Bacau. Se ... (vezi toată discuția)