avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice - IMM
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice - IMM

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu o problema. Exista in O.U.G. nr.34 din 2006 modificata un text de lege prin care sa se precizeze faptul ca daca participa ca si operator economic mai multe IMM-uri impreuna la licitatie, cum sunt ele considerate tot IMM-uri sau cum? Iar garantia de participare este redusa la 50% sau cum vor proceda toate vor fi scutite?
Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 19:31, 7 Octombrie 2010
Se va aplica textul de lege, chiar daca este vorba de o asociere in participatiune.
reuderea de 50% se aplica asocierilor de imm-uri. nu conteaza daca pe ansamblu asocierea depaseste categoria unui imm, import este ca asocierea sa fie formata doar din imm-uri.
Buna ziua,
Avand in vedere ca la asociere Cifra de afaceri se ia prin cumul, la fel si nr. de angajati si resursele, este considerata IMM asociatia daca conditiile raman aceleasi prevazute de Legea 346 / 2004 - IMM. legate de cifra de afaceri si numarul de angajati pentru IMM.
nu scrie nicaieri in legislatie ca nu se aplica reducerea daca asocierea per ansamblu depaseste categoria unui imm. foarte important este faptul ca legislatia achizitiilor publice nu face nici-o referire la imm-uri. o alta legislatie prevede acest drept iar asocierea este un termen necunoscut pt. legea 346.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia de participare pentru procedurile de achizitie publica pinteafl pinteafl As dori sa aflu mai multe detalii referitoare la variantele de constituire a garantiei de participare. In cazul in care particip impreuna cu o alta societate, ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri af_krisz af_krisz Buna ziua, Daca o firma participa la o licitatie, care incadreze in categoria IMM, iar cifra de afaceri nu este atat, cat cere in documentatie de ... (vezi toată discuția)
Reducerea la jumatate a conditiilor de eligibilitate flor_ile_13 flor_ile_13 In cazul in care participi la licitatie si te incadrezi in cateoria IMM se mai beneficiaza de reducerea de 50% din necesarul la cifra de afaceri, experienta ... (vezi toată discuția)