avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... amenintare stupida
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

amenintare stupida

Prin hotarare de divort in febr 2010 , copila de 3 ani acum a ramas in grija mamei/mea si prin consimntamantul tatalui. Recent tatal a cerut micsorarea pensiei dar incearca si amenintari de intimidare ca imi va lua copilul " prin hotarare". AS putea sa-i ignor toate mizeriile(amenintarile , vorbe urate, distractiile lui peste tot , sfidatorul Mitsubishi pe care si l-a achizitionat si are rate in banca, plecari la mare si in Italia , noua femeie din viata lui) Ba mai mult nu vrea sa lase deloc la copila lui o parte mica din apartament adik macar 3000 E si sa nu-i dau chiar jumate jumate cum zice legea. El stie ca are bani si putere influenta poate (desi nu e cine stie ce om de caracter) si ar dori sa aibe copilul caci este atasat si fata il iubeste. Mentionez ca mai mereu are cale libera de voizita ba il cer eu de ffff multe ori ca nu sta mai mult cu ea.
Deci ...are acest om sa-mi ia copila? Eu , care ma ocup f bine de ea , ptr ea sacrific tot ce am , timpul si viata mea , lucrez in invatamant, nu o neglijez , m-ar bate D-zeu. Eu i-am spus individului ca doar niste vorbe aiurea nu ma intimideaza doar ca sa ma port eu bine cu el si sa faca el ce vrea cu noi! Mi-e sila de oameni de genul acesta.
Va multumesc din suflet , sunt prea revoltata , o sa-mi crape inima intr-o zi cate tampenii aud ca vrea sa faca .
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:34, 10 Octombrie 2010
Depuneți o acțiune la judecătoria din razat teritorială a domicliliului pârâttului( fostului soț) și solicitați recalcularea pensiei de întreținere, PE MOTIV CÃ VENITURILE celui obligat la întretinere s-au modificat . Instanța îi va solicita să prezinte o adeverință de venituri , iar dvs puteți cere să prezinte și o adeverință eliberată de AFP din localitatea lui de domiciliu. Astfel dacă cumva veniturile sale provin din surse nedeclarate puteți cere dovada cu martori și cu interogatoriul pârâtului.
Dacă cumva acesta depune o acțiune de reîncredintare a minorei o puteți combate cu o cerere reconvențională prin care solicitați dovedirea contrariului, cu martori care să declare în fața judecătorului că modul de viață al tatălui nu poate asigura minorei condiții de siguranță si stabilitate emoțională și că în temeiul prevederilor art. 101 C.fam doar dvs ați fost mereu alături de copil și ați contribuit contribuiti efectiv la cresterea si educarea sa. Restul sunt doar simple amenintăți și baliverne . Apropo dacă nu vă plăteste pensia de întretinere puteți depune la parchetul de la domiciliul dvs o plângere penală pentru abandon de familie . Va primi cu siguranță cel puțin amendă.
succes:)
Aspectele mentionate ,care va realizeaza o stare de teama nu intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de amenintare ,prevazuta de art 193 Cod penal Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei...
In situatia in care tatal biologic intelege sa formuleze actiune,aveti dreptul sa prezentati probele pe care apreciati necesare pentru a sustine si proba modul de comportare al acestuia si de respectare a hotararii judecatoresti
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
Pentru ca tatal sa poata obtine reincredintarea minorei, este necesar sa faca dovada ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.
Prin urmare apreciez ca aceste amenintari nu au nici un suport probator avand in vedere cele expuse de dvs. si timpul scurt care a trecut de la data incredintarii.
In ceea ce priveste "jumatatea sa legala" banuiesc la partaj va referiti, aveti posibilitatea sa solicitati o cota majorata , cota care insa va trebui dovedita cu o contributie mai mare la achizitionarea bunurilor comune, probele in acest sens fiind inscrisurile, martorii, interogatoriul paratului si apoi expertizele de specialitate.
Daca insa deja v-ati judecat pe partaj va trebui sa achitati acestuia sulta stabilita prin hotarare.
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
nu cred sa obtina reincredintarea fetitei, daca motivele, conditiile pt care v-a fost incredintata, nu s-au modificat.
in privinta pensiei, are sanse sa i se admita cererea doar daca dovedeste ca i s-au micsorat veniturile sau i s-a mai nascut un copil.
nu-l puteti forta ca la partaj sa ceara o cota mai mica decat i s-ar cuveni
El a depus deja cererea de micsorare a pensie. Da , statul a luat 25% la bugetari deci probabil instanta ii va da castig de cauza, plus ca are rate la masina deci s-ar putea ca pensia sa se diminueze f tare.
Nici nu a fost proces de partaj , doar la intelegere , avocata a zis din start ca vom obtine oricum juma-juma sau el poate mai mult ca deh , armata are bani mai multi ca in invatamant si poate ca dovedea asta.
Deci , din cate am inteles eu din ce mi-ati scris , si va multumesc mult , nu prea are sanse sa-mi ia fata . Asta e ceea ce conteza . In rest, vedem ce facem cu apartament , cu sulta etc etc .

Alte discuții în legătură

Custodie dany77 dany77 ma numesc nicoleta si am pierdut custodia acum 7 ani din cauza materiala neavand parinti sa ma ajute .Am 2 fete au ramas la parinti fostului sot le am trimes ... (vezi toată discuția)
Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Reincredintare minor ayna1 ayna1 Am custodia unei minore de 13 ani.Din diferite motive doreste sa ramana in tara alaturi de celalat parinte.Ce trebuie facut in cazul in care se deschide ... (vezi toată discuția)