avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare apometre apa calda-rece fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare apometre apa calda-rece fara acordul Asociatiei

Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ap. mai mult de 8 ore/zi, 2 persoane, si platesc (inclusiv gaz metan desi consucta este blocata) mai mult decat platesc (in alt bloc contorizat) 4 persoane care locuiesc acolo 24 h/zi
Cel mai recent răspuns: cgcorina , utilizator 16:00, 9 Mai 2012
Art 39(1) din HG nr 1588/2007 Cheltuielile pe consumuri individuale reprezinta cheltuielile asociatiei pentru apa rece si canalizare,apa calda menajera,energie termica...
(2) Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizeaza in functie de indexul contoarelor individuale sau in functie de alte criterii in baza carora se pot individualiza consumurile

Dispozitie in vigoare exista
Va revine dreptul sa montati in conditii legale apometrele individuale,sa comunicati asociatiei copii ale documentelor care atesta legalitatea montarii ,iar asociatia de proprietari detine obligatia ,pentru corecta repartizare a consumurilor ,sa ia in evidenta indexul consumurilor -anuntat la termenul stabilit.
Multumesc frumos, asa imi inchipuiam si eu...
Nu e chiar asa.
Chiar daca va montati apometre, daca in asociatie nu s-a luat hotararea ca majoritatea proprietarilor sa-si monteze aceste apometre, conducerea asociatiei nu este obligata sa va ia in considerare consumul declarat conform apometrelor.

Poate fi chiar mai rau daca scara pe care este apartamentul nu are contorizare, apometru de bransament. In acest caz factura de la furnizor vine pe numar de persoane si nu o sa poata tine cinva cont de apometru de apartament.
Vedeti daca scara respectiva are apometru general. Factura lunara ar trebui sa fie conform acelui apometru. Apoi propuneti intr-o adunare generala ca toate apartamentele sa se doteze cu apometre individuale. Dupa cateva luni, un an ar putea avea toata scara apometre. Dar si in aceasta situatie fiecare proprietar va trebui sa suporte diferentele, pierderile de apa, pe langa ceea ce indica apometrul din apartament.
@elga50: Deci eu nu vreau sa platesc decat consumul meu+cota parte din pierderi si consum parti comune, cine nu vrea sa-si puna apometre sa plateasca pausal. Decizia asociatiei nu poate fi impotriva legii. Carea este articolul din lege care lasa la latitudinea asociatiei cum si cat plateste fiecare?

Alte discuții în legătură

La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)
Citire apometre neluate in considerare Stefania-2010 Stefania-2010 Buna ziua, La mine in bloc admistratorul nu vrea sa ia in considerare decit citirea la apa calda , nu si la cea rece. Motivul e ca apometrele din bloc ar fi ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)