avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot
Discuție deschisă în Executare silită

refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot

Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui proces de partaj?
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 09:47, 13 Octombrie 2010
Legalizati si investiti cu formula executorie sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila si apelati la un executor judecatoresc pentru executare silita.
consemnati suma la CEC pe numele fostului sot si introduceti o actiune in evacuare, asta numai daca in hotarirea de partaj nu s-a stabilit acest lucru. daca evacuarea a fost stabilita prin actiunea de partaj, solicitati executarea cu privire la evacuare.
Dacă refuză sulta, consemnaţi-o la CEC într-un cont la dispoziţia lui şi adresaţi-vă executorului judecătoresc. Dacă executorul nu face evacuarea pe baza sentinţei pe care o aveţi, atunci trebuie să faceţi o acţiune în evacuare.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns atat de prompt, dar am o nelamurire. Consemnarea la CEC pe numele lui, inseamna deschiderea unui cont pe numele lui, nu? Si consemnarea trebuie urmata de notificare oficiala din care sa rezulte faptul ca a luat la cunostinta. Sper ca am inteles bine.
deschideti un cont la CEC pe numele fostului sot si, prin scrisoare recomandata, ii aduceti la cunostinta ca v-ati indeplinit obligatia de plata a sultei mentionata in hotarirea judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Modalitate de plata a sultei dupa partaj-divort kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: am terminat procesul de partaj si in august am primit comunicarea. Dupa investirea deciziei ca ... (vezi toată discuția)
Care este procedura achitarii sultei cand fostul sot nu doreste primirea acesteia ContSters114133 ContSters114133 care este procedura achitarii sultei in cazul in care fostul sot nu colaboreaza si nu doreste primirea acesteia,motivand ca mai are cai de atac desi s-a ... (vezi toată discuția)
Daca achit sulta pot intra in casa? ContSters114133 ContSters114133 si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ... (vezi toată discuția)