avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... care este procedura achitarii sultei cand fostul sot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

care este procedura achitarii sultei cand fostul sot nu doreste primirea acesteia

care este procedura achitarii sultei in cazul in care fostul sot nu colaboreaza si nu doreste primirea acesteia,motivand ca mai are cai de atac desi s-a terminat recursul care este definitiv si irevocabil si spunand in continuare ca el nu va pleca din casa.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:46, 1 Februarie 2012
buna ziua.
daca doriti si dispuneti de lichiditati in vederea achitarii sultei, puteti sa trimiteti o noitificare de exemplu, fostului sot in acest sens. Cereti sa va indice un numar de cont bancar al carui titular este dansul pentru a putea depune echivalentul sultei ce o datorati conform legii .
daca nu doreste sa elibereze imobilul care vi s-a atribuit in urma procesului de partaj, legalizati intai si investiti cu formula definitiva si irevocabila decizia judecatoreasca , ulterior urmand sa demarati in instanta un proces de evacuare impotriva fostului sot si al concubinei acesteia .
aceasta este singura cale legala.
binenteles puteti opta si pentru calea penala, dar eu va recomand procesul de evacuare .
Deschideti expres un cont la CEC pe numele lui si puneti acolo suma specificata in hotarare. Specificati clar ce reprezinta suma de bani. Apoi ii trimiteti o instiintare prin care ii dati numarul de cont. Mai departe este problema lui daca vrea sa ridice banii sau ii lasa acolo. Pastrati toate dovezile.
m-am interesat azi la cec si nu se poate deschide cont pe numele altei persoane.eu am si stiu un nr de cont al lui in care i se vireaza drepturile salariale si pe care l-a depus in instanta ptr dovedirea veniturilor.pot depune banii in acel cont?pot merge la cartea funciara doar cu extrasul de cont prin care demonstrez plata sultei?mai am nevoie de vreo semnatra a lui?mentionez ca acesta e plecat in voiaj si oricat am incercat sa colaborez cu el nu s-a putut.
ca sa apelez la un excutor ptr a i se confirma sulta ..va trebui tot eu sa il platesc...nu?
Va trebui sa apeati la un executor judecatoresc stimata doamna.
Mergeti si vorbiti cu un executor ca sa aflati cat va costa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Daca achit sulta pot intra in casa? ContSters114133 ContSters114133 si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ... (vezi toată discuția)
Am castigat casa la recurs,ce pot face pana achit sulta ContSters114133 ContSters114133 in urma unui proces de divort si partaj inceput in 2008,am castigat la recurs casa si div din vina exclusiva a sotului parat,cu obligarea mea la plata unei ... (vezi toată discuția)