avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperari avansuri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperari avansuri

Cum pot sa imi recuperez banii dati ca si avans unui cantaret pentru a ne canta la nunta in noiembrie fara sa incheiem un contract ? Banii au fost dati in februarie de fata cu sotul meu si noi ne-am razgandit in privinta acestuia in urma unor discutii neplacute, gasindu-ne pe altcineva .Astept raspunsul dvs , multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 23:47, 16 Octombrie 2010
Teoretic, doar pe cale amiabila.
Incearca doar pe calea amicabila, dar poti se le inregistrez cu miloace de tip camara ascunsa.... sau alti mijloace de inregistrare...de ce nu? Daca o prindeti cu recunoastere, poate ca dovedesc faptul in instanta. Nu este nevoie de omologarea a camerei pentru ca nu este regimen disciplinar sau contraventional.
@alvarolipo :)

In Romania, proba privind interceptarile/inregistrarile audio-video, in litigiile civile, este de obicei respinsa, motivatiile instantelor, vizand in principal aspectul ca, dispozitiile codului de procedura civila nu prevad ca mijloc de proba, posibilitatea incuviintarii/administrarii acestui tip de proba.

In domeniul penal, aceasta proba este reglementata in dispozitiile art.91 (ind.1-6) C.proc.pen.
Este un exces de celosia profesionala, dar Iti multumesc experenta profesionala in Romania, Cermak=D> In orice caz ar trebuie sa ne gandesc ca cantaresc a putut suferi si el necazuri pentru ca a fost angajat si a putut refuza alte evenimente si razgandirea a angajatori la nunta trebuie se comunice cu timp ca sa refaca programa.

Eu stia ca sunt multe probleme in acesta privinta probatoria, mai ales cand adeseori se folosesc de un mod fraudulent, inmoral sa inclusiv criminal, si politic (Watergate). Dar sunt mijloace de proba intrun sens, si judecatori nu poate se ignor ca codul de procedura este de 1800 si ceva. Suntem in secol XXI, si Constitutia si codul civill obliga sa administrese justitia.
"Articolul 3 Judecătorul care va refuza de a judeca, sub cuvânt că legea nu prevede sau că este întunecată sau neîndestulătoare, va putea fi urmărit ca culpabil de denegare de dreptate."



Înregistrarea audio-video a unui contract verbal este folosit in ultime vremuri.
Două persoane se înțeleg verbal asupra unei prestații (ex. do ut facias). Este o manifestare a acordului de voință în scopul producerii unor efecte juridice, cunoscută în drept sub denumirea de contract (cf. CC(942)). Codul civil nu conține obligația ca toate contractele să fie consemnate în scris. În particular, contractul menționat este unul de tip solo consensu – pentru a cărui încheiere valabilă este suficient consimțământul părților, fără a fi necesar un înscris.

În eventualitatea în care o parte și-a executat prestația (ex. a prestat serviciul la care se angajase), iar cealaltă parte nu-și îndeplinește obligația de a plăti suma convenită, nu poate fi folosită într-o instanță civilă înregistrarea convorbirii?
Convorbirea si inregistrarea sa in scopul contrtactrea pentru servicii telefonice se folosesc de multe ori cum stim.

Reglarii aceste problema cu raport la intimitatea persoanele este in derulare in Comisia europeana pentru cazuri de inregsitrarea la locul de munca: Directiva 95/46/EC a fost infiintat un organ consultativ european independent pe probleme de protectia datelor si a vietii private, care a elaborat un Document de lucru asupra supravegherii comunicatiilor electronice la locul de munca

Sa urmareasca un scop legitim. In optica Conventiei Drepturile Omului, scopul legitim poate fi reprezentat de securitatea nationala, securitatea publica, bunastarea economica a tarii, apararea ordinii publice si prevenirea savărsirii unor fapte penale, protectia sanatatii si moralei publice, protectia drepturilor apartinănd altor persoane.

Posibilitatiile probatori sunt foarte putine. Incercarile multe. Noroc!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monitorizare video și audio la locul de munca într-un supermarket.buna ... Andra Alexa Andra Alexa Monitorizare video și audio la locul de munca într-un supermarket.Buna ziua,am și eu o întrebare:se poate folosi imaginii si sunete din monitorizarea video ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dovedire a faptelor? Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Stim cu totii despre cazurile de abuz de incredere sau de situatii in care nu poti dovedi faptele cu inscrisuri sau martori. Astfel se ajunge la ... (vezi toată discuția)